Osastonsihteerin kesätyössä pääsee keskelle sairaala-arkea
Otto ja Daniel suosittelevat kesätyötä osastonsihteerinä erityisesti niille, joita kiinnostaa työ lääkärinä tai sairaanhoitajana.
“Olen ollut korjaamolla töissä, myynyt puhelinliittymiä, vuokrannut autoja, ollut projektitehtävissä, ja nyt täällä siistissä sisäduunissa osastonsihteerinä. Tämä uusi aluevaltaus on tietenkin laajentanut omaa työkokemustani”, hematologian poliklinikalla osastonsihteerin kesätyössä työskentelevä Daniel kertoo. Työssään hän tarkistaa edellispäivien lääkärin vastaanottojen määräyksiä ja tekstejä ja varaa niiden perusteella jatkohoitoja ja laboratorioaikoja.
Osastonsihteerin työnkuva vaihtelee sen mukaan, millä osastolla hän työskentelee. Danielin työkaverin Oton tavallisiin työpäiviin syöpäkeskuksen päiväosastolla kuuluu paljon asiakaspalvelua.
“Yhdessä työpisteessä vastaan puhelimeen, toisessa pisteessä otan potilaita vastaan, ja kolmannessa hoidan ajanvarauksia”, Otto kertoo. Joitakin osastonsihteerin työtehtävistä voi hoitaa myös etätöissä, mikä on tuonut joustoa Danielin ja Oton kesäpäiviin.
Osastonsihteerin työ sopii sairaalamaailmasta kiinnostuneille
Daniel ja Otto suosittelevat tätä kesätyötä niille, jotka haluavat esimerkiksi lääkäriksi tai sairaanhoitajaksi. Osastonsihteerinä pääsee seuraamaan läheltä terveydenhuollon ammattilaisten työtä ilman, että tarvitsisi tiettyä koulutusta. Työhön saa kattavan perehdytyksen, joten aiempaa työkokemusta terveydenhuollossa ei vaadita.
“Toisaalta osastonsihteerin kesätyö sopii myös sellaisille kuin meille, jotka haluavat työkokemusta vastuullisesta toimistotyöstä. Tämä on avartanut omaa CV:tä sekä omaa näkemystä erilaisista työskentelytavoista”, he kertovat.
“Kyllähän tämä on todella silmiä avaavaa. Sairaalan toiminnan näkeminen sisältäpäin sivistää, mutta myös lisää omaa arvostusta terveyttä ja terveydenhuoltoa kohtaan.”
Onko sairaalan arjen näkeminen rankkaa siihen tottumattomalle?
“Heti aluksi minulle painotettiin, että jos jokin asia alkaa painaa mieltä, niin henkiseenkin puoleen saa tukea. Koska olemme potilaisiin yhteydessä puhelimella ja kasvotusten, kuulemme heidän huoliaan, ja tehtäväni on ohjata heidät niiden kanssa eteenpäin. Mutta siihen tottuu, ja tiedän heidän olevan täällä asiantuntevissa käsissä”, Otto kertoo.
Daniel sen sijaan on kohdannut vain kaksi potilasta, sillä hänen työnkuvansa eroaa Oton työnkuvasta.
“Sairaalamaailmaa näkee tietenkin jonkin verran käytävillä, mutta en ole kokenut sitä raskaaksi, päinvastoin. Greyn anatomia –sarjaa katsoneena olen ennemminkin innoissani”, Daniel hymyilee.