Skip to main content

Apulaisprofessori (Associate Professor, Tenure Track), kokeellinen hiukkasfysiikka

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta hakee Apulaisprofessoria (Associate Professor, Tenure Track), kokeellisen hiukkasfysiikan alalle 1.6.2025 alkaen tai sopimuksen mukaan. Apulaisprofessorin tehtävä täytetään viiden vuoden määräajaksi. Määräaikaiseen tehtävään valitun henkilön kohdalla käynnistetään ennen määräaikaisuuden päättymistä arviointimenettely, jossa arvioidaan työntekijän ansioituneisuus seuraavan portaan tehtävään (Full Professor). Tutustu tarkemmin professorien tenure track -vakinaistamispolkuun Jyväskylän yliopistossa verkkosivuillamme.

Tällä rekrytoinnilla pyritään vahvistamaan kokeellisen hiukkasfysiikan tutkimusta ja opetusta fysiikan laitoksella. Hiukkasfysiikka on yksi fysiikan laitoksen päätutkimusalueista, ja "vahvan vuorovaikutuksen fysiikka" on yliopiston tutkimuksen kärkiala. Fysiikan laitoksen kokeellinen tutkimustoiminta suurissa kansainvälisissä tutkimuslaitoksissa CERN:issä ja FAIR:issä tapahtuu viiden suomalaisen yliopiston yhteisen Fysiikan tutkimuslaitoksen (HIP) kautta.  Fysiikan laitoksella toimii osana CERN:in ALICE-kollaboraatiota tutkimusryhmä, joka on osa Suomen Akatemian Kvarkkiaineen tutkimuksen huippuyksikköä. Apulaisprofessori tulee toimimaan osana tätä tutkimuksen huippuyksikköä.

Haku alkaa 17. joulukuuta 2024 ja päättyy 2. helmikuuta 2025, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Apulaisprofessorin tehtävään kuuluu omaan tutkimusalaan liittyvä kansainvälisesti korkeatasoinen tutkimus sekä opetus ja opinnäytetöiden ohjaus kaikilla tasoilla.

Haettavan henkilön odotetaan johtavan ja kehittävän kokeellisen hiukkasfysiikan tutkimusta ja opetusta fysiikan laitoksella, keskittyen erityisesti suurienergiaisten ydintörmäysten fysiikkaan. Apulaisprofessorin odotetaan ottavan vastuu laitoksen tämänhetkisestä tutkimuksesta CERN:in LHC-kiihdyttimen ALICE2-ilmaisimella. Odotamme hakijalta myös näkemystä JYU:n osallistumisesta tuleviin vahvan vuorovaikutuksen fysiikan kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin. Hakijalla tulisi olla vahva kokemus kokeellisesta hiukkasfysiikan tutkimuksesta kansainvälisessä yhteistyöhankkeessa sekä kokemusta tutkimuksen johtamisesta, eri tasoisten opiskelijoiden opetuksesta ja ohjauksesta ja ulkopuolisen rahoituksen hankkimisesta. Pedagoginen koulutus katsotaan hakijalle eduksi. Kokemus outreach-toiminnasta ja/tai kaupallisista sovelluksista katsotaan eduksi.

Apulaisprofessorin opetustehtäviin sisältyy fysiikan laitoksen luento- ja muita kursseja kaikilla tasoilla. Apulaisprofessorin odotetaan ohjaavan opiskelijoita ja opinnäytetöitä kaikilla tasoilla sekä osallistuvan fysiikan opetuksen jatkuvaan kehittämiseen. Apulaisprofessorin tehtäviin kuuluvat myös erilaiset laitostehtävät.

Apulaisprofessorin tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Edellytämme vahvoja näyttöjä kyvystä tehdä ja julkaista tieteellistä tutkimusta, kansainvälisestä verkostoitumisesta, rahoituksen hankkimisesta ja opettamisesta. Tutustu tarkemminapulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin verkkosivuillamme. Hakijan tulee täyttää tehtävän vaativuudet hakuajan loppuun mennessä. Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Tenure Track -urapolulle valitun tutkijan kanssa sovitaan työsuhteen alussa henkilökohtaiset tavoitteet. Lähijohtaja seuraa aktiivisesti tutkijan kanssa sovittujen tavoitteiden toteutumista Tenure Track -kauden aikana. JYU:n starttipaketti mahdollistaa sujuvan aloituksen.

Yliopistossamme aloittavalle apulaisprofessorille voidaan myöntää suunnitelman perusteella starttirahaa tutkimuksen käynnistämiseen. Tuemme uralla etenemistä myös mentoroinnin, koulutuksen ja tarvittaessa muiden tukitoimien avulla. Urapolulla eteneminen perustuu kokonaisarviointiin henkilön etenemisestä.

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Associate-tasolla palkkaus asettuu opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle OV07 ja kuukausipalkka on noin 4700-5500 euroa.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa (hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä):

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
  2. Lyhyt vapaamuotoinen hakemuskirje (enintään 2 sivua) sisältäen tutkimusintressisi, uratavoitteesi ja aiemman kokemuksesi sekä ansiosi suhteessa tämän tehtävän pätevyyteen.
  3. Numeroitu julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaan kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
  4. Enintään 5 julkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä PDF-tiedostona) tai valitut julkaisut -tiedosto, josta löytyy julkiset linkit valittuihin julkaisuihin (enintään 5).
  5. Tutkimussuunnitelma: lyhyt kirjallinen selostus (enintään 4 sivua) hakijan tutkimusansioista, tutkimuksen johtamisesta ja tutkimusrahoituksen hakemisesta sekä tehtävään liittyvä tutkimussuunnitelma ja visio siitä, miten hakijan nykyinen ja tuleva toiminta tukee Jyväskylän yliopistossa tehtävää tutkimusta ja kansainvälistä yhteistyötä.
  6. Ohjeistuksen mukaisesti laadittu opetusportfolio eli kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (ohjeistus Tule meille töihin -sivustolla).
  7. Kuvaus yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta (enintään 2 sivua).

Lähetä hakemuksesi 2.2.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.

Lisätietoja antaa laitoksen johtaja, professori Timo Sajavaara, [email protected].

Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.

Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen, sisäinen harkinta ja ulkopuolisten asiantuntijoiden antamat arviot. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessawww.supo.fi.

Fysiikan laitos

Fysiikan laitoksen tutkimuksen pääalat ovat ydinfysiikka, hiukkasfysiikka ja materiaalifysiikka. Ydinfysiikan tutkimusalueita ovat ydinastrofysiikka, ydinrakenteen fysiikka, ja kiihdyttimillä tapahtuva soveltava tutkimus. Hiukkasfysiikassa tutkitaan erityisesti vahvaa vuorovaikutusta, ultrarelativistisia raskasionitörmäyksiä, neutriinofysiikkaa ja hiukkaskosmologiaa. Materiaalifysiikan tutkimusalueita ovat nanomateriaalit ja ohutfilmit, kvanttimateriaalit ja kvanttiteknologiat, valon ja aineen vuorovaikutus, ja nanohiukkasten ominaisuudet. Laitoksella toimii Suomen Akatemian Kvarkkiaineen tutkimuksen huippuyksikkö ja Suomen Akatemian Suomen Kvanttilippulaiva.

Kokeellista tutkimusta tehdään laitoksen kiihdytinlaboratoriossa, monitieteisen nanotiedekeskuksen laboratoriossa, sekä ulkomaisissa tutkimuskeskuksissa kuten CERNissä ja FAIRissä.

Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti