Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Insinööritieteiden korkeakoulun rakennetun ympäristön laitos hakee
Apulaisprofessoria tai professoria (associate) veden laadun alalle (tenure track)
Haemme kunnianhimoista ja innostunutta henkilöä kokoaikaiseen apulaisprofessorin tai professorin (associate) tenure track -tehtävään makean veden laadun ja sen hallinnan alalla luonnollisissa ja ihmisen muokkaamissa ympäristöissä, vesi- ja ympäristötekniikan oppiaineessa. Avoinna oleva apulaisprofessorin tai professorin (associate) tehtävä on osa Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmää: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku.
Tehtävänkuva
Tehtävä sijoittuu Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmään: https://www.aalto.fi/fi/rakennetun-ympariston-laitos/vesi-ja-ymparistotekniikka. Tavoitteenamme on löytää ratkaisuja ympäristön tilan heikkenemisen ja resurssipulan ratkaisemiseksi sekä varmistaa kestävämpi tulevaisuus. Ryhmän tutkimus ja opetus keskittyvät globaaleihin vesikysymyksiin, vesivarojen hallintaan, hydrologiaan, ekohydrauliikkaan sekä vesihuoltoon. Meillä on korkeatasoinen tutkimusinfrastruktuuri, johon kuuluvat hyvin varustellut vedenlaatu- ja ympäristöhydrauliikkalaboratoriot, joissa työskentelevät alansa ammattilaiset.
Etsimme motivoitunutta tieteen ammattilaista edistämään uraauurtavaa tutkimusta työtä makean veden laadun alalla. Tämän tehtävän tavoitteena on vahvistaa tutkimustamme ja koulutustamme vastauksena ihmisen aiheuttamien muutosten, kaupungistumisen, ympäristön heikkenemisen, ilmastonmuutoksen ja ympäristön saastumisen - erityisesti pohjoisissa olosuhteissa - asettamiin kasvaviin haasteisiin.
Odotuksemme
Odotamme hakijoilta tohtorin tutkintoa vesivarojen hallinnassa, ympäristötekniikassa, luonnonmaantieteessä tai vastaavalta alalta. Hyvät yhteistyötaidot sekä erinomainen englannin kielen taito ovat välttämättömiä. Hakijoiden arviointi perustuu sekä heidän olemassa oleviin näyttöihin tieteellisessä tutkimuksessa ja opetuksessa sekä tulevaisuuden potentiaaliin niissä. Professorin (associate) tasolla arvioinnissa painotetaan enemmän saavutettuja ansioita, kun taas apulaisprofessorin tasolla arvioidaan hakijoiden tulevaisuuden potentiaalia. Lisäksi hakijan aktiivinen osallistuminen kansainväliseen tiedeyhteisön toimiin sekä sidosryhmien kanssa työskentely otetaan huomioon.
Hakijalla tulisi olla vahva tausta makean veden laatuun liittyvässä tutkimuksessa. Tämä asiantuntemus voi kattaa yhden tai useampia seuraavista alueista: edistyneet vedenlaadun seurantatekniikat (esim. kaukokartoitus ja anturiteknologia), vedenlaatuun liittyvien prosessien mallinnus ja simulointi, ympäristövaikutusten arviointi (YVA) ja integraatio päätöksentekoon sekä/tai ihmistoiminnan aiheuttamat muutokset vedenlaadussa.
Monitieteelliset tutkimustaidot, opetuskokemus, pedagogiset opinnot, opiskelijoiden ohjaaminen, sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen (kuten yhteistyö teollisuuden ja julkisen sektorin) kanssa katsotaan eduiksi. Tieteelliset palkinnot ja tunnustukset sekä kokemus rahoituksen hankkimisesta, mieluiten kilpaillun akateemisen rahoituksen hakemisesta, ovat merkittäviä etuja.
Rekrytoinnin jälkeen menestyvän hakijan odotetaan:
-
Jatkavan korkealaatuista tutkimusta yhdessä tai useammassa makean veden laatuun liittyvässä teemassa vesi- ja ympäristötekniikan alalla.
-
Edistävän opetusta muun muassa seuraavilla aloilla niin kandidaatti-, maisteri- kuin tohtoritasoilla: vedenlaatu luonnollisissa ja muokatuissa ympäristöissä, vedenlaatuun liittyvät kemialliset, biologiset, ekologiset ja hydrologiset prosessit, veden laatuun liittyvät tekniikat, ympäristövaikutusten arviointi (YVA), ekohydrologia ja valuma-alueiden hallinta sekä edistyneet vedenlaadun valvonta- ja mallinnustekniikat.
-
Käynnistävän tutkimusprojekteja vedenlaatuun liittyvistä teemoista, kuten ravinnekuormien sekä saasteiden vaikutukset pinta- ja pohjavesiin, mikrosaasteet hulevesissä sekä ihmisen toiminnan aiheuttamat vedenlaatumuutokset ja vaikutukset vesivaroihin.
-
Johtavan omaa tutkimusryhmää, kouluttavan tohtoriopiskelijoita sekä tuottavan korkealaatuista tutkimusta, jota julkaistaan vertaisarvioiduissa lehdissä.
-
Viestivän tutkimustuloksista ja edistävän koulun ja laitoksen kehitystä, parantavan niiden kansainvälistä näkyvyyttä sekä osallistuvan yhteiskunnalliseen keskusteluun.
-
Tekemään yhteistyötä eri sidosryhmien, kuten julkisen sektorin ja teollisuuden, sekä Aalto-yliopiston kollegoiden ja globaalin tiedeyhteisön kanssa. Olemassa olevat verkostot otetaan huomioon hakijoiden arviointiprosessissa.
Tarjoamme
Aalto-yliopisto tarjoaa mahdollisuuden työskennellä hyvin resurssoidussa oppimisyhteisössä, jossa opiskelijat ovat erittäin motivoituneita. Strategiamme mukaisesti Aalto-yliopisto pyrkii kohti kestävää tulevaisuutta tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjäasenteen kautta. Arvomme ovat vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö.
Aloituspalkka määritellään Aalto-yliopiston palkkausjärjestelmän mukaisesti hakijan kokemuksen ja pätevyyden perusteella. Hakija voi esittää myös palkkatoiveensa. Aalto-yliopisto tarjoaa lisäksi työntekijöilleen kattavat työterveyspalvelut. Uusille professoreillemme annetaan tukea ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hakemiseen oman tutkimustiimin perustamiseksi sekä dekaanin kanssa on mahdollista neuvotella starttirahasta.
Suomi tarjoaa turvallisen ja terveellisen elinympäristön, jossa on erinomaiset yhteiskunnan tukemat palvelut, mukaan lukien edullinen päivähoito, terveydenhuolto ja ilmaiset koulut, jotka kuuluvat maailman parhaiden joukkoon. Suomi on ollut World happiness reportin mukaan maailman onnellisin maa seitsemän viime vuoden ajan. Suomi on lisäksi yksi maailman luotettavimmista, vakaimmista ja turvallisimmista maista. Merkittävillä investoinneillaan tutkimukseen ja kehitykseen, vahvaan innovaatiokulttuuriin, avoimeen tietoon ja edistykselliseen digitalisaatioon, Suomi on innovatiivisuuden ja yrittäjyyden maa.
Pohjoismaiset tasa-arvon ja yhteistyön arvot ovat syvällä yhteiskunnassamme. Sukupuolinen tasa-arvo, joustavuus ja matala hierarkia muodostavat työympäristömme ytimen.
Kiinnostuitko?
Jos kiinnostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, pyydämme sinua toimittamaan hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 19.1.2025 (23:59). Rekrytointijärjestelmän linkki löytyy tämän työpaikkailmoituksen lopusta tekstin "Hae nyt" kautta. Jos työskentelet jo Aallossa, hae sisäisen Workday -> Find Jobs -järjestelmämme kautta.
Sisällytä hakemukseesi seuraavat pdf-asiakirjat englanniksi:
-
Hakemuskirje - sisältäen yhteenvedon ansioista, tärkeimmistä saavutuksista, motivaation tähän tehtävään sekä oman perustelun tehtävän tasosta (apulaisprofessori tai professori (associate) taso) (enintään 2 sivua).
-
Ansioluettelo - noudattaen Suomen Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistusta: https://tenk.fi/fi/ohjeet-ja-aineistot/tutkijan-cv-malli. CV:n tulee sisältää: i) hakijan yhteystiedot, ii) täydellinen julkaisuluettelo (merkitse enintään kymmenen tärkeintä julkaisua), iii) lyhyt kuvaus hakijan roolista kolmessa merkittävimmässä julkaisussa, jotka liitetään hakemukseen, ja iv) kolmen suosittelijan nimet ja yhteystiedot.
-
Tutkimusportfolio - sisältäen katsauksen hakijan meneillä olevaan tutkimukseen sekä suunnitelman tulevasta tutkimuksesta tässä tehtävässä (3-5 sivua).
-
Opetuksellinen katsaus - yhteenveto hakijan lähestymistavasta opetukseen ja oppimiseen, aikaisemmasta opetuskokemuksesta sekä opetussuunnittelutyöhön liittyvästä kokemuksesta (1-2 sivua).
-
Kolme merkittävintä julkaisua täysimittaisina pdf-tiedostoina, hakijan kirjoittamia tai yhteiskirjoittamia (toimitathan yhtenä pdf-tiedostona).
Yleiset ohjeet ja arviointikriteerit hakijoille, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet hakemusmateriaalin koostamiseen, löytyvät myös verkossa: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/hae-aallon-tenure-trackille
Lyhytlistattuja hakijoita tullaan pyytämään täydentämään hakemustaan opetusportfoliolla. Aalto-yliopisto käyttää ulkopuolisia arvioijia tukemaan hakijoiden arviointia rekrytointiprosessin aikana. Hakemusmateriaalien ja ulkopuolisten arviointien perusteella työryhmä valitsee sopivimmat hakijat vierailemaan Rakennetun ympäristön laitoksella ja pitämään opetusnäytteen - yksipäiväinen vierailu on alustavasti suunniteltu ajalle 23.-25.4.2025.
Lisätietoja tehtävään liittyen antaa professori Matti Kummu, [email protected]. Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä HR Partner Sanni Meroon, [email protected].
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävä täyttämättä tai jatkaa hakuaikaa.
**************
Tenure track Aalto-yliopistossa
Aalto-yliopiston professorien urapolku, tenure track, tarjoaa professoritason tutkijoille hyvin tuetun ja selkeän urapolun kohti vakinaista professorin tehtävää. Tenure track -ohjelma käynnistettiin vuonna 2010 ja se on houkutellut laajan kirjon kansainvälisiä hakijoita, mikä on antanut Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuasiantuntijoita ja nuoria tutkimuslahjakkuuksia Aalto-yliopiston yhteisöön. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmästä löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku-professoreille.