Skip to main content

Apulaisprofessori, yhteisöekologia (Assistant tai Associate Professor, tenure track)

Haemme matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan yhteisöekologian apulaisprofessoria (Assistant tai Associate Professor, tenure track) 1.4.2025 alkaen tai sopimuksen mukaan 3-5 vuoden (Assistant Professor -taso) tai viiden vuoden (Associate Professor -taso) määräaikaiseen tehtävään. Ennen määräaikaisuuden päättymistä käynnistetään arviointimenettely, jossa arvioidaan henkilön ansioituneisuus seuraavan uraportaan tehtävään (määräaikainen Associate professor tai pysyvä Full Professor).

Rekrytoinnilla pyritään vahvistamaan yhteisöekologian tutkimusta ja opetusta ja lisäämään biodiversiteettiin liittyvää osaamista ja tietämystä biodiversiteetin arvioinnista. Nopeasti muuttuvassa maailmassa havainnointi- ja kokeellisiin tietoihin perustuvat entistä vankemmat teoreettiset analyysit biologisesta monimuotoisuudesta ovat avainasemassa, jotta pystymme ennustamaan ekologisia ja evolutiivisia mekanismeja, jotka määrittävät, miten ja missä määrin yksilöt, lajit ja yhteisöt reagoivat ihmisen aiheuttamiin ympäristöstressitekijöihin.

Mitä edellytämme

Etsimme sitoutunutta kollegaa työyhteisömme jäseneksi. Apulaisprofessorin tehtäviin kuuluu kansainvälisesti korkeatasoinen biodiversiteetin ja yhteisöekologian tutkimus. Opetustehtäviin kuuluu yhteisöekologian opetus perusopintotasolta syventäviin opintoihin sekä opiskelijoiden ohjaaminen kandidaatti-, maisteri- ja väitöskirjatutkijatasolla sekä akateemiseen johtamiseen liittyvät tehtävät. Apulaisprofessorin odotetaan osallistuvan matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tilastollisen datatieteiden ja ylitiedekuntaisen monitieteisen kestävyystutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Lisäksi odotamme halukkuutta osallistua yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tehtäviin, joilla tuetaan kestävyysmurrosta kohti planetaarista hyvinvointia.

Kandidaatilta edellytämme:

  • Vahvaa tutkimustaustausta maa- tai vesiekosysteemien yhteisöekologiasta ja biologista monimuotoisuutta koskevien tietojen analysoinnistasekä näyttöjä laaja-alaisesta tutkimus- ja opetuskokemuksesta maa- tai vesiekosysteemien yhteisöekologian alalla.
  • Vahvoja näyttöjä tieteellisen tutkimuksen tekemisestä ja julkaisemisesta, ulkopuolisen rahoituksen hankkimisesta, omien tutkimushankkeiden käynnistämisestä, kansainvälisten verkostojen ja yhteistyövalmiuksien hyödyntämisestä/luomisesta.
  • Todennettua opetuskokemusta ja/tai pedagogista koulutusta, erityisesti kykyä antaa tutkimukseen perustuvaa opetusta.
  • Eduksi katsotaan kokemus tieteeseen perustuvasta yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta.

Hakijoita arvioidessamme painotamme eniten tieteellisiä ansioita. Tutustu tarkemmin apulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin. Kelpoisuusvaatimukset on täytettävä ennen tämän haun määräajan päättymistä.

Huomaathan, että Assistant-tasolle haettaessa hakijan tohtorintutkinnosta voi olla kulunut enintään yhdeksän vuotta hakuajan loppuun mennessä. Lisäksi hakijalla tulee olla tohtorin tutkinnon jälkeistä tutkimuskokemusta Suomesta ja/tai ulkomailta. Erityiset syyt (esim. vanhempainvapaa, asepalvelus/siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus) pidentävät yhdeksän vuoden määräaikaa vastaavalla ajalla.

Tarjoamme

Tiedekunta tarjoaa erinomaiset puitteet biologisen monimuotoisuuden ja yhteisöekologian tutkimukselle ja koulutukselle. Tehtävä sijoittuu bio- ja ympäristötieteiden laitokselle, jonka asiantunteva ja osaava henkilöstö ja infrastruktuuri laboratorio- ja koetiloineen tukevat apulaisprofessorin työtä. Apulaisprofessorin käytettävissä on monipuoliset fasiliteetit ja henkilökunta myös kenttätutkimuksiin. Konneveden tutkimusasema, kokeellisen ekologian laboratoriot ja modernit kasvihuoneet luovat puitteet laajaan biologiseen tutkimukseen molekyylitasolta organismitasolle.

Bio- ja ympäristötieteiden laitos on keskeinen toimija yliopiston luonnon perusilmiöt ja matemaattinen ajattelu -vahvuusalalla. Laitoksen tutkimuksen vahvuusalat ovat evoluutiobiologia ja -ekologia, luonnonvarojen ja ympäristön tutkimus (akvaattinen tutkimus, ekotoksikologia, suojelubiologia ja biodiversiteettitutkimus) sekä biologinen nanotiede. Bio- ja ympäristötieteiden laitosrakennus Ambiotica on osa Jyväskylän Yliopiston Ylistönrinteen matemaattis-luonnontieteellistä kampusta.

Tiedekuntarajat ylittävää tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vaikuttamistoimintaa tukee yliopiston poikkitieteellinen resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdom, jonka tehtävänä on edistää kestävyysmurroksen ja planetaarisen hyvinvoinnin tutkimusta ja koulutusta sekä edistää ja tukea näyttöön perustuvaa yhteiskunnallista päätöksentekoa. JYU.Wisdom-yhteisöön kuuluu yli 300 tutkijaa ja opiskelijaa kaikista JYU:n kuudesta tiedekunnasta.

Tenure track -urapolku

Yliopisto ja tiedekunta tukevat aloittavan apulaisprofessorin tutkimusryhmän muodostumista, tutkimussuunnitelman toteuttamista ja onnistumista urapolulla. Tutustu TenureTrack -urapolkuun Jyväskylän yliopistossa. Rehtorin myöntämän starttirahoitus tukee tutkimusta ja tutkimuksen teon tehokasta käynnistymistä heti uuden apulaisprofessorin työsuhteen alkaessa. Lue lisää rehtorin starttirahoituksesta uusille apulaisprofessoreille.

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia ja DORA-julistukseen. Noudatamme rekrytoinnissa European Charter for Researchers -asiakirjassa olevia "the Code of Conduct and Recommendations for Recruitment of Researchers" -suosituksia.

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Saat mahdollisuuden oppia kollegoiltasi ja tavata korkeatasoisia tutkijoita koko tieteen kirjosta. Meillä tieteenalojen väliset rajat ovat matalia, ja kannustamme työntekijöitämme ylittämään niitä päivittäisessä työssään. Tarjoamme sinulle mielekkään uran, jossa voit vaikuttaa aidosti alallasi ja yhteiskunnassa. Sinusta tulee osa kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa kaikkien hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme hyvät puitteet liikkuvaan ja terveelliseen elämäntapaan kampuksella ja sen ympäristössä. Jyväskylän seutu tarjoaa erinomaiset edellytykset tasapainoiselle työlle ja vapaa-ajalle, sillä kaunis luonto ja erilaiset urheilu- ja kulttuurimahdollisuudet ovat lähellä kotia ja työpaikkaa.

Palkkaus

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Assistant Professor -tasolla kuukausipalkka on noin 4100-4800e/kk ja AssociateProfessor -tasolla noin 4700-5500e/kk aiemmasta osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävän alkaessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Sähköiseen hakemukseen tulee liittää (englanninkielisinä, PDF-muodossa, hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä):

  1. Hakemus/motivaatiokirje
  2. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID-tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa). CV:n ehdoton enimmäispituus on neljä (4) sivua
  3. Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään
  4. Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä pdf-tiedostona) tai dokumentti, jossa on listattuna julkaisujen nimet ja linkit, joiden kautta julkaisut ovat saatavilla (ei maksumuurin takana). Yhteisjulkaisuista tulee liittää selvitys hakijan kontribuutiosta niihin
  5. Lyhyt kirjallinen selostus hakijan tutkimusansioista, tutkimuksen johtamisesta ja tutkimusrahoituksen hakemisesta (2 sivua) sekä tehtävään liittyvä tutkimussuunnitelma ja visio siitä, miten hakijan nykyinen ja tuleva toiminta tukee bio- ja ympäristötieteiden laitoksen tutkimustoimintaa ja kansainvälistä yhteistyötä (3 sivua)
  6. Opetusansioiden portfolio (enintään 3 sivua)
  7. Kuvaus yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta (2 sivua)

Lisätietoja antaa bio- ja ympäristötieteiden laitoksen johtaja, professori Leena Lindström, [email protected]

Haku alkaa 11. syyskuuta 2024 ja päättyy 20. lokakuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti