Skip to main content

Asiantuntija (päästökauppa)

Haemme kahta asiantuntijaa määräaikaisiin tehtäviin Päästökauppa-ryhmään!

Hallituksen esitys fossiilisen polttoaineen jakelun päästökaupasta (ETS2) on annettu eduskunnalle syyskuussa 2024. Lain on määrä astua voimaan 1.1.2025. Energiaviraston tehtäväksi tulee ETS2 toimeenpano ja hallinnointi. Uuteen päästökauppaan kuuluvien polttoaineita jakelevien säänneltyjen yhteisöjen on haettava päästölupaa ja hyväksyntää päästöjen tarkkailusuunnitelmalle helmikuun 2025 loppuun mennessä.

Tehtävänäsi on osallistua uuden päästökaupan toimenpanoon ja valvontaan liittyvien viranomaistehtävien hoitamiseen Energiavirastossa. Tehtävän pääpaino on päästölupa- ja tarkkailusuunnitelmahakemusten käsittelyssä sekä hallinnollisten päätösten valmistelussa esittelijänä. Lisäksi tehtäviisi kuuluu uuden päästökaupan piiriin kuuluvien säänneltyjen yhteisöjen neuvontaa ja ohjeistusta. Tehtäviisi voi kuulua myös muita työnantajan osoittamia tehtäviä.

Lisätietoja

http://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/HE_119+2024.pdf

Hakijalta odotamme

Haemme tiimiimme innostunutta ja motivoitunutta tekijää. Tehtävässä pääset syventymään uuden polttoaineen jakelun päästökaupan teknisiin yksityiskohtiin ja sinulla tuleekin olla halua ja kykyä kehittyä oman välittömän osaamisalueesi ulkopuolella.

Mitä odotamme sinulta:

- Tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esimerkiksi tekniseltä alalta)
- Huolellista, tarkkaa ja aktiivista työskentelyotetta
- Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
- Hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa
- Kotimaisten kielten ja englannin kielen taitoa

Lisäksi luemme eduksesi, jos olet perehtynyt polttoaineisiin sekä niiden jakelujärjestelmiin ja jakeluketjuihin. Eduksesi luemme myös, jos olet perehtynyt nykyiseen päästökauppajärjestelmään ja, jos sinulla on aiempaa kokemusta viranomaistehtävistä tai hakemuskäsittelystä. Energiavirastossa arvoihimme kuuluvat avoimuus, rohkeus, olennaiseen keskittyminen ja yhteisen hyvän puolesta toimiminen.

Tarjoamme sinulle

Työyhteisömme toimii tutkitusti hyvässä hengessä ja meillä viihdytään. Palkitsemisjärjestelmämme on tasa-arvoinen ja avoin. Olemme sitoutuneet tekemään yhdessä töitä pitääksemme työhyvinvointimme korkealla tasolla. Tarjoamme hybridityön ja joustavat työajat, jotka mahdollistavat omaan arkeen sopivat työskentelytavat. Työntekijöidemme jaksaminen on meille tärkeää. Tuemme työntekijöitämme laajalla työterveyshuollolla sekä virkistysrahalla. Edistämme ja ylläpidämme työyhteisömme avoimuutta, yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa.

Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Tuulia Lepistö
Johtaja
0295 050 041
[email protected]

Anna-Maija Sinnemaa
Erityisasiantuntija
029 5050 068
[email protected]

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Energiaviraston kirjaamo

    Lintulahdenkuja 2 A
    00530 Helsinki

  • Työnantaja

  • Teemme Energiavirastossa merkityksellistä työtä puhtaamman, turvallisemman ja kilpailukykyisemmän Suomen puolesta. Tehtävämme on varmistaa, että energia-alan kestävyys, toimitusvarmuus sekä hinta ovat keskenään tasapainossa.

    Työmme on vaikuttavaa ja näkyy suomalaisten arjessa. Energiavirastossa olemme eturintamassa vauhdittamassa hiilineutraalia tulevaisuutta. Vastaamme energiamarkkinoiden valvonnasta sekä ilmastotavoitteiden toteutumisesta päästökaupan, uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden osalta.

    Olemme reilun 100 hengen asiantuntijaorganisaatio, jossa työskennellään tiimeissä ammattirajat ylittäen yhteiskunnallisesti tärkeiden teemojen äärellä. Meillä työskentelee joukko omistautuneita asiantuntijoita, joiden yhteisenä tavoitteena on edistää kestävää, tehokasta ja kilpailukykyistä energia- ja ilmastopolitiikkaa.

    Sijainti
    Helsinki

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Helsinki
    Lintulahdenkuja 2 A
    00530 Helsinki
  • Tutustu työnantajaan

    Tehtävän tiedot

    Muut tehtävän tiedot

  • Lisätietoja: Valitun virkamiehen on tehtävässään oltava riippumaton sähkö- ja maakaasualan yrityksistä eikä hän saa kuulua sähkö- tai maakaasualan yrityksen hallintoneuvostoon, hallitukseen, edustajistoon tai tilintarkastajiin eikä olla sähkö- tai maakaasualan
    yrityksen palveluksessa (Laki Energiavirastosta 5 §). Rekrytoinnissa voidaan käyttää ulkopuolista soveltuvuusarviointia. Tehtävään valittavalle voidaan asettaa kuuden kuukauden koeaika.
  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Tarjoamme hybridityön ja joustavat työajat, jotka mahdollistavat omaan arkeen sopivat työskentelytavat. Meillä ei ole käytössä tiettyjä toimistopäiviä, vaan työskentelemme toimistolla oman tiimin ja ryhmän tarpeen mukaisesti.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Määräaikaisuuden peruste: Työn luonne
  • Määräaikaisuuden lisätietoja: Ruuhkan purku
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Palkkatiedot: Tehtävä sijoittuu Energiaviraston palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 6, jolloin peruspalkka on 3662,61 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa, joka on enintään 45 % tehtävän vaativuuden mukaisesta palkasta.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti