Diplomityöntekijöitä ja väitöskirjatutkijoita RISC-V mikroprosessorien ja kiihdyttimien kehittämiseen
Oletko syntyjäsi innostunut ohjelmoinnista ja mikroprosessoreista? Etsimme diplomityöntekijöitä (2) sekä väitöskirjatutkijoita (2) Aalto Microelectronics Recearch Centerin prosessoritutkimustoimintaan(https://metka.aalto.fi). Tarjoamme käytännönläheistä työtä Digitaalisten järjestelmäpiirien suunnittelun parissa vastaamaan Suomen elektroniikkateollisuuden nopeasti kasvavaan tarpeeseen. RISC-V on avoimen lähdekoodin mikroprosessorikäskykanta, jota kohtaan kiinnostus teollisuudessa ja yliopistoissa on kasvanut viive aikoina voimakkaasti. Aallossa Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella on kehitetty oma avoin versio RISC-V prosessoriytimestä, mitä voimme käyttää ohjaimena sekamuotojärjestelmäpiireissämme. Se myös mahdollistaa suurten digitaalisten järjestelmäpiirien suunnittelun opettamisen suomalaisen mikroelektroniikkateollisuuden alati kasvaviin tarpeisiin.
Työ sisältää RISC-V prosessoriytimen edelleen kehittämistä ja sen yhdistämistä analogisiin ja digitaalisiin signaalinkäsittely- ja salakirjoituskiihdyttimiin sekä anturirajapintoihin edeten mahdollisesti mikropiiri- tai FPGA-toteutukseen mielihalujesi ja kykyjesi mukaan.
Mitä etsimme?
Työssä pärjätäksesi sinun tulee olla halukas oppimaan sujuva työskentely Unix-ympäristössä, Git versionhallinta, komentotulkkiohjelmointia, Python, Saccala/Chisel ohjelmointia, kuorrutettuna aloittelijatason ymmärryksellä analogisista suunnittelutyökaluista ja menetelmistä.
Työ sopii oppimishaluisille maisteritasoisille opiskelijoille, joilla on halu tehdä jotain mitä vain harva on tehnyt. Diplomityöntekijällä tulee olla vähintään kandidaatin tutkinto sekä opinto-oikeus maisteriohjelmaan ja väitöskirjatutkijalla tulee olla maisterintutkinto mikroelektroniikan suunnittelun tai tietojenkäsittelytieteiden alalta sekä riittävä kielitaito englanniksi työskentelyyn.
Väitöskirjatutkijaksi hakevan tulee täyttää Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tehtävään valitaan, hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan
Tarjoamme
Diplomityöntekijän työsuhde on täyspäiväinen ja kestää puoli vuotta. Aloituspalkka on n. 2500 e/kk. Väitöskirjatutkijan tehtävä täytetään 2 + 2 vuodeksi (tohtoriopintojen arvioidaan kestävän yhteensä 4 vuotta). Palkkaus perustuu sekä työn vaatimuksiin että työntekijän henkilökohtaiseen suoriutumiseen Suomen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tohtoriopiskelijan aloituspalkka on noin 3000 e/kk ja nousee väitöskirjatyön edetessä. Tarjoamme useita henkilöstöetuja, kuten työterveyshuollon, joustavat työajat, erinomaiset liikuntamahdollisuudet kampuksella ja henkilöstöalennuksia useissa kampuksen ravintoloissa ja kahviloissa. Työpaikka sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella, jonne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.
Hae meille!
Hae meille toimittamalla oheinen hakumateriaali rekrytointijärjestelmämme kautta ("hae nyt")
Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona, enintään viisi (5) tiedostoa kooltaan enintään 5mb. Hakemusmateriaalin tulee sisältää:
-
Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt projektin/projektien valintaan.
-
Ansioluettelo ja mahdollinen luettelo julkaisuista, joissa on täydellinen opinto- ja työhistoria, sekä yhteystiedot kahdelta (2) meritoituneelta akateemiselta suosittelijalta. Otamme yhteyttä suosittelijoihin, jos suosituskirjeitä tarvitaan. Ansioluettelomalli: Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi)
-
Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat.
-
Väitöskirjatutkijan paikkaan: Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi). Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta.
-
Väitöskirjatutkijan paikkaan:Suunnitelma tohtoriopinto-oikeuden hakemista varten vaadittavan kielitodistuksen englannin/suomi/ruotsin kielen hankkimisesta (katso lisää osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan eri ohjelmissa hieman eri vaatimukset)
Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävät täytetään heti, kun sopivia ehdokkaita on löytynyt. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta heti otettuaan tehtävän vastaan.
Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla.
Heräsikö kysymyksiä?
Jos haluat lisätietoja, olethan yhteydessä Associate Professor Marko Kosunen, [email protected]. Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä HR Partner Karoliina Walldén ([email protected]).
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin.Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Elektroniikan ja Nanotekniikan laitoksella (ELE) (The Department of Electronics and Nanoengineering) tehdään laaja-alaista tutkimusta sähkömagnetismin, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. ELE on osa Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulua.