Skip to main content

Erityisohjaaja (Helsingin vankila)

Helsingin vankilassa on haettavana erityisohjaajan virka 1.4.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Helsingin vankilassa kuntoutushenkilöstöön kuuluu toistakymmentä erityisohjaajaa ja ohjaajaa, sosiaalityöntekijä, psykologeja, pastori, opinto-ohjaajia sekä kirjasto- ja liikunta-alan ammattilaisia moniammatillisessa yhteistyössä. Helsingin vankilan erityisohjaajat työskentelevät viidessä tiimissä; sakkovanki-, lyhytaikaisvanki-, päihdekuntoutus-, nuorten- sekä sosiaalisen kuntoutuksen tiimeissä.

Haettavissa oleva erityisohjaajan tehtävä kohdentuu seksuaalirikollisten kanssa työskentelyyn ja se sijoittuu Helsingin vankilan sosiaalisen kuntoutuksen tiimiin. Erityisohjaajan työ sisältää monipuolisesti sosiaalialan ohjaus- ja neuvontatehtäviä sekä vankien sosiaalisen kuntoutuksen tehtäviä. Vankien kanssa tehtävässä työssä korostuu lähityö rangaistusajan suunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Työskentelyssä painottuu yksilöllinen kuntouttava työskentely, motivointityö sekä traumatietoisen työotteen hyödyntäminen rikolliseen käyttäytymiseen vaikuttamiseksi. Erityisohjaaja tekee yhteistyötä laitoksen muun henkilöstön kanssa sekä verkostoyhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Tehtävässä korostuu myös osaston toiminnan kehittäminen ja kehittävä työote. Työmme tavoitteena on kokonaisvaltaisesti tukea vankia kohti rikoksetonta elämää sekä etsiä ja varmistaa tukipolkuja vangin siirtyessä vankeudesta vapauteen. Teemme merkityksellistä työtä, jolla on vaikuttavuutta niin yksilön, yhteisön kuin yhteiskunnan tasolla.

Erityisohjaajan tehtäviin kuuluu myös sosiaalihuollon alkuperäistietojen käsitteleminen ja tietojen välittäminen muulle henkilöstölle lakisääteisten tehtävien hoitamiseksi.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielitaitovaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena erityisohjaajan tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus Rikosseuraamuslaitoksesta, 290/2022).

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito (Valtioneuvoston asetus Rikosseuraamuslaitoksesta 290/2022, 8§).

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Hakijalta odotamme

Tehtävän luonteen vuoksi parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiselle antaa sosiaalialan korkeakoulututkinto (AMK). Tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että sinulla on Valviran myöntämä oikeus toimia sosiaalihuollon ammattihenkilönä.

Odotamme sinulta valmiutta työskennellä hektisessä työskentely-ympäristössä haastavan asiakasryhmän kanssa sekä aikaisempaa kokemusta rikostaustaisten asiakkaiden tai vaativien asiakasryhmien kanssa työskentelystä. Lisäksi odotamme sinulta aitoa kiinnostusta työskennellä suunnitelmallisesti seksuaalirikollisten kanssa.

Virkaa täytettäessä kiinnitetään huomiota hyviin vuorovaikutustaitoihin, oma-aloitteisuuteen sekä aktiiviseen työskentelytapaan. Tehtävässä menestyminen edellyttää verkostoituvaa työotetta, kykyä toimia osana moniammatillista tiimiä, hyvää organisointikykyä ja kokemusta sosiaalialan asiakastyöstä. Aikaisempi kokemus kehittämistyöstä katsotaan eduksi.

Seksuaalirikollisten uusintarikollisuuden vähentämiseen tähtäävä menetelmä- ja ohjelmaosaaminen sekä verkostojen tuntemus katsotaan eduksi. Seksuaalirikollisten kanssa työskentelevältä erityisohjaajalta edellytetään vankilähtöistä, yksilöllistä ja traumatietoista työskentelytapaa.

Tarjoamme sinulle

Me Rikosseuraamuslaitoksessa tarjoamme sinulle aidosti merkityksellisen ja kehittyvän työn luotettavan työnantajan palveluksessa, hyvää vuorovaikutusta sekä työkavereita, joita on ilo tuntea. Tarjoamme lisäksi sinulle kannustavan ja tasa-arvoisen ilmapiirin, joustavuutta sekä tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Meillä on käytössä myös laaja työterveyshuolto sekä liikunta-/kulttuuri-/hyvinvointi-/työmatkaetu.

Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Maaret Lundahl, apulaisjohtaja, puh. 050 533 0002, [email protected]

Milka Holmlund, rikosseuraamusesimies, puh. 050 590 9625, [email protected]

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Rikosseuraamuslaitos kirjaamo

    Opastinsilta 12 C
    00520 Helsinki

  • Työnantaja

  • Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Meille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua.

    Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitos koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatioon kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

    Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat alueittain vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista.

    Sijainti
    Helsinki

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Helsinki, Ristikkokatu 8
    Ristikkokatu 8
    00580 Helsinki
  • Tehtävän tiedot

    Muut tehtävän tiedot

  • Lisätietoja: Työyhteisössämme arvostetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja toivomme hakijoiksi eri sukupuolia olevia, eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia henkilöitä.
  • Tehtävän taso: Toimeenpaneva taso
  • Etätyö: Ei mahdollisuutta työskennellä etänä
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Koeaika: Tehtävässä voidaan soveltaa enintään kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
  • Palkkatiedot: Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuustason 10 mukaisesti (2517,80 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella määräytyvää palkanosaa enintään 38 % ja kokemusosaa enintään 12 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Aloittavan henkilön kokonaispalkka on osaamisesta ja kokemuksesta riippuen 2825-2995 euroa/kk.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti