Skip to main content

Erityissuunnittelija, johdon tuki

Hei, sinä strategian jalkauttamisen mestari! Mikäli koet työllisyyspalveluiden kehittämisen tärkeäksi ja haluat olla mukana rakentamassa tulevaisuuden palveluita Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa, saatat löytää tästä itsellesi juuri sopivan työn.

Etsimme osaavaa, kehittämismyönteistä ja laajoja kokonaisuuksia hallitsevaa erityissuunnittelijaa tulosyksikön johdon tueksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteiseen.

Espoon ja Kauniaisten työvoimapalvelujen järjestämiseksi tullaan muodostamaan työllisyysalue ja Espoon kaupunki tulee ottamaan vastuulleen Espoon ja Kauniaisten työvoimapalvelujen järjestämisen. Työllisyyspalvelut tullaan organisoimaan tulosyksiköksi Espoon kaupungin elinvoiman tulosalueelle 1.1.2025 alkaen. Tulosyksikkö toimii osana elinvoiman tulosaluetta, johon kuuluu elinkeinon, työllisyyden, kulttuurin sekä liikunnan ja urheilun tulosyksiköt.

Tulevan työllisyyspalvelujen perustehtävänä on toimia työllisyysalueen jäsenkunnille Espoolle ja Kauniaisille tehokkaasti palvelevana organisaationa, joka tuottaa laadukkaat ja kattavat lakisääteiset sekä jäsenkuntien kanssa yhdessä linjatut ja hyväksi tunnistetut täydentävät palvelut henkilö- ja työnantaja-asiakkailleen. Työllisyyspalveluilla luodaan edellytykset laadukkaalle ja tehokkaalle työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaannolle, jonka seurauksena työnhakijat työllistyvät nopeasti ja pysyvästi sekä työnantajat saavat nopeasti tarvettansa vastaavia osaajia tai sellaiseksi kehittyviä työntekijöitä. Työllisyyspalvelut kehittää ja ohjaa verkoston kanssa ennakoiden työllisyysalueen työnhakijoiden osaamista työmarkkinoiden tarpeita vastaavaksi sekä edistää osaltaan työllisyysalueen jäsenkuntien elinvoimaa.

Työllisyyden tulosyksikkö vastaa n. 26 000 työnhakijan lakisääteisistä ja niitä tukevista työvoimapalveluista sekä työllisyysalueen työnantajille tarjottavasta palvelusta. Työllisyyden tulosyksikkö tulee jakautumaan kolmeen palvelualueeseen: kehittämispalveluihin, tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluihin sekä työllistymisen ja rekrytoinnin palveluihin. Henkilöstömäärä tulee olemaan yli 300 henkilöä.

Etsimme erityissuunnittelijaa tukemaan työllisyyspalvelujen johtoa työssään. Erityissuunnittelijan tehtäviin kuuluu työllisyyden tulosyksikön hallinnollisten tehtävien koordinointi ja kehittäminen sekä edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Erityissuunnittelija vastaa tulosyksikön raportoinnista osana kaupungin hallintoa sekä seuraa osaltaan lainsäädännön ja toimintaympäristön muutoksia ennakoiden, arvioiden ja raportoiden niiden vaikutuksia työllisyyspalveluiden toimintaan.

Olet vahva talouden ilmiöiden ymmärtäjä, joka motivoidut mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan kunnan uuden työllisyyden edistämisen valtionosuustehtävän kustannustehokkaaseen ja sitä kautta menestyksekkääseen hoitamiseen Espoo-Kauniainen-työllisyysalueella. Odotamme sinulta (perehtyneisyyttä tai) valmiutta perehtyä julkisten työvoimapalvelujen kustannusten muodostumiseen.

Tulet työskentelemään osana työllisyyden tulosyksikön johtoryhmää ja esihenkilönäsi toimii työllisyysjohtaja.

Tämän rekrytoinnin suunnitellut haastattelupäivät ovat 9. ja 14.10. Mikäli hakemuksia tulee runsaasti, suoritamme videohaastattelun ennen henkilökohtaisia haastatteluita.

Työpaikan nimi ja osoite: Työllisyyspalvelut, Komentajankatu 5C
Työaika: 36h 15min /vko
Tehtävä on vakinainen.


Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

Edellytyksiä tehtävässä menestymiselle ovat syvällinen ymmärrys ja käytännön työtehtävissä osoitettu osaaminen talouteen liittyvän tiedon seurannasta, raportoinnista ja analysoinnista johdon päätöksenteon tueksi. Erityisen tärkeää työssäsi on kyetä hahmottamaan työllisyyspalvelujen kustannusvaikuttavuuden muodostuminen kunnassa ja siihen liittyvät keskeiset indikaattorit.

Tehtävässä odotetaan lisäksi palveluasennetta, erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä vahvoja kirjallisia ja suullisia viestintätaitoja. Ymmärrät laajoja kokonaisuuksia, joita kykenet viemään myös hyvin yksityiskohtaiselle tasolle tarvittaessa. Oma-aloitteellisuus, organisointikyky, joustavuus ja kyky edistää työnkuvan kehittymistä ovat myös tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseksi.

Sinulla on opintojen ja/tai työkokemuksen kautta kehitetty näkemys tiedolla johtamisen kysymyksistä palveluorganisaatiossa. Lisäksi tehtävässä vaaditaan erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä vahvoja kirjallisia ja suullisia viestintätaitoja.

Oma-aloitteellisuus ja organisointikyky edesauttaa onnistumista tässä työssä. Joustavuus ja kyky edistää työnkuvan kehittymistä ovat myös tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseksi.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys: parannat kaupunkilaisten arkea!

Arvostamme osaamistasi ja kannustamme sinua ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoasi. Mahdollistamme sen tarjoamalla monipuolista täydennyskoulutusta, ja tuemme esimerkiksi suomen kielen opiskelua. Tarjoamme myös hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Olemme sitoutuneet toteuttamaan työyhteisössämme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Haluamme, että meillä työskentelee niin eri-ikäisiä ja eri sukupuoliin kuin eri kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvia ammattilaisia.

Mikäli sinulla on kysyttävää tehtävästä, ole yhteydessä lisätietojen antajaan.

Mikäli sinulla on erityistarpeita liittyen esim. työpaikan esteettömyyteen tai olosuhteisiin, voit myös lähettää kysymyksesi [email protected]. Selvitämme asian paljastamatta henkilöllisyyttäsi.

Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/

Yhteystietomme

Lisätietoja antaa työllisyysjohtaja Hilla-Maaria Sipilä, [email protected]

Tietoa organisaatiosta

Tule joukkoomme rakentamaan kestävää kasvua sekä elinvoimaista ja kehittyvää Espoota yhteistyössä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa! Tavoitteenamme on pitää kaikki mukana työelämässä ja osana Business Espoo -yrityspalveluverkostoa tarjota parhaat palvelut yrityksille. Elinkeino ja työllisyys -tulosyksikköön kuuluu kaksi palvelualuetta: elinkeinopalvelut ja työllisyyspalvelut.

Kokeilemme rohkeasti ja olemme valmiita tekemään asioita uudella tavalla. Uudistusten ja muutosten keskellä vaalimme yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kohtaamme jokaisen asiakkaamme, kumppanimme ja työkaverimme avoimin mielin ja arvostavasti.

Kunta10-tulosten mukaan (v. 2022) elinkeino ja työllisyys -tulosyksikössä työskentelevistä 84,7 prosenttia suosittelisi meitä työnantajana ystävilleen. Olemme ja toimimme sinun työsi puolella.

Sijainti
Espoo

Muut tiedot

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti