Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on maamme monialaisin, kansainvälisesti arvostettu kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tutkimus ja opetus tähtäävät ihmisen kulttuurisen ja sosiaalisen potentiaalin toteutumiseen parhaalla mahdollisella tavalla yksilön ja ihmiskunnan hyväksi. Koulutustarjontamme sisältää sekä opettajan kelpoisuuksia tuottavaa että muihin akateemisiin asiantuntijatehtäviin johtavaa perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta.
Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta hakee
KASVATUSPSYKOLOGIAN YLIOPISTONLEHTORIA
toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2025 alkaen. Tehtävä sijoittuu kasvatustieteiden osastolle.
TEHTÄVÄSTÄ
Kasvatuspsykologian yliopistonlehtorin tehtävänä on antaa tieteenalan tutkimukseen pohjautuvaa opetusta kasvatustieteen kandiohjelmassa ja tiedekunnan maisteriohjelmissa. Tehtävä sijoittuu luokanopettajan opintosuuntaan, mutta opetusta on myös muissa opintosuunnissa. Tehtävään valittavan yliopistonlehtorin opetusvastuu kohdentuu kasvatuspsykologiaan erityisesti koulun kontekstissa. Tehtävän opetuskielet ovat suomi ja englanti.
Yliopistonlehtori ohjaa ja arvioi opinnäytetöitä ja opetusharjoittelijoita, osallistuu tohtorikoulutukseen, kehittää alan opetusta yhdessä muiden opettajien - erityisesti kasvatuspsykologian tutkimusryhmän - kanssa sekä hoitaa yhteisesti sovittavat hallintotehtävät. Yliopistonlehtori harjoittaa itsenäistä tieteellistä tutkimusta, hakee omaa tutkimusrahoitusta, ottaa osaa tutkimusintressiensä ja tieteenalansa mukaan tarkoituksenmukaiseen tiedekunnan tutkimusyhteisön toimintaan ja toimii aktiivisesti alan kotimaisissa ja kansainvälisissä asiantuntijayhteisöissä.
VALINTAKRITEERIT
Tehtävään valittavalta edellytetään Helsingin yliopiston johtosäännön mukaan tohtorin tutkintoa soveltuvalta alalta ja kykyä antaa laadukasta, tutkimukseen perustuvaa opetusta sekä kykyä ohjata ja arvioida opinnäytetöitä. Tehtävään valittavalta edellytetään myös kokemusta yliopistotasoisesta opetuksesta sekä näyttöjä kasvatuspsykologian alan itsenäisestä tutkimustyöstä ja aktiivisesta julkaisutoiminnasta viimeisten vuosien ajalta. Eduksi katsotaan kokemus tutkimusrahoituksen hankkimisesta sekä kansainvälisten opiskelijoiden opettamisesta ja ohjauksesta, sillä tehtävään kuuluu myös englanninkielinen kasvatuspsykologian opetus.
Yliopistonlehtorin tehtävään kuuluu opetusharjoittelun ohjausta, joten hakijoilla tulee olla suoritettuna opettajan pedagogiset opinnot (60 op). Tehtävään valittavan henkilön on kyettävä osoittamaan kykynsä ja valmiutensa tehtävän alan, tiedekunnan koulutusohjelmien sekä tutkimusyhteisöjen ja työyhteisön kehittämiseen.
Yliopistoista annetun asetuksen mukaan yliopistonlehtorilta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, jolla hän antaa opetusta. Tässä tehtävässä opetuskielet ovat suomi ja englanti. Lisäksi hänellä tulee olla ruotsin kielen vähintään tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Henkilölle, joka ei ole saanut koulusivistystään Suomessa suomen tai ruotsin kielellä, voidaan myöntää erivapaus ruotsin kielen taidosta. Lue lisää kielivaatimuksista https://www.helsinki.fi/fi/kasvatustieteellinen-tiedekunta/tiedekunta/toihin-kasvatustieteelliseen-tiedekuntaan
Hakijoiden ansioita arvioitaessa otetaan huomioon
- tieteelliset julkaisut ja muu tieteellinen toiminta
- pedagoginen koulutus
- opetus- ja ohjauskokemus ja muut opetukselliset ansiot
- kokemus opetuksen kehittämisestä ja oppimateriaalin tuottamisesta
- opetusnäyte
- haastattelu.
MITÄ TARJOAMME
Kasvatustieteellinen tiedekunta on dynaaminen, inspiroiva ja kansainvälinen työ- ja opiskeluympäristö, jossa on laadukas tutkimus- ja opetusinfrastruktuuri. Kannustamme tutkimuksessa, opetuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa eettisyyteen, rohkeuteen ja luovuuteen. https://www.helsinki.fi/fi/kasvatustieteellinen-tiedekunta
Työssä menestymisen tukena ovat sekä tiedekunnan kollegat että kampuksen hallinto- ja tekninen henkilökunta. Huolehdimme työntekijöiden hyvinvoinnista ja arjen sujuvuudesta mm. joustavien työjärjestelyiden, kattavan työterveyshuollon sekä edullisten ja monipuolisten Unisportin liikuntapalveluiden avulla. Osaamisen kehittämistä tuemme eri tavoin, mm. monipuolisella henkilöstökoulutustarjonnalla.
Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 5-6(7). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Palkka on noin 3 500-5 000 euroa kuukaudessa riippuen tehtävään valittavan henkilön kokemuksesta ja ansioista. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.
HAKUOHJEET
Hakemus jätetään yliopiston sähköiseen rekrytointijärjestelmään oheisen Hae paikkaa -linkin kautta. Hakijat, joilla on helsinki.fi-käyttäjätunnukset ja voimassa oleva työsopimus, apurahatutkijan sopimus, vierailevan tutkijan tai vierailevan professorin sopimus Helsingin yliopistossa hakevat tehtävää Työntekijän kirjautuminen -linkin kautta.
Hakemukseen tulee liittää yhtenä PDF-tiedostona seuraavat asiakirjat:
- Motivaatiokirje tai vapaamuotoinen hakemus
- Yliopistoportfolio (Ks. malli) https://www.helsinki.fi/fi/kasvatustieteellinen-tiedekunta/tiedekunta/toihin-kasvatustieteelliseen-tiedekuntaan
- Numeroitu julkaisuluettelo OKM:n julkaisutyyppiluokituksen mukaisesti (Ks. malli) https://www.helsinki.fi/fi/kasvatustieteellinen-tiedekunta/tiedekunta/toihin-kasvatustieteelliseen-tiedekuntaan
- Tutkimuksen ja opetuksen kehittämissuunnitelma (1-2 sivua)
- Selvitys tieteellisestä toiminnasta (1-3 sivua sisältäen toiminnan tiedeyhteisöissä, kansainvälisen tieteellisen työskentelyn sekä tutkimusrahoituksen hakemisen ja oman roolin siinä)
Nimeä PDF-tiedosto muodossa: oma sukunimi_yo-lehtori_kasvatuspsykologia ja kohdista liite hakemaasi tehtävään.
Lisäksi pyydämme sinua täyttämään erillisen lomakkeen opetusansioistasi. Lomake täytetään osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/92489/lomake.html
Muita liitteitä, kuten suosituskirjeitä tai todistuksia ei tarvita. Huomioithan, että hakuedellytysten (esim. tutkintovaatimus) tulee olla täyttynyt hakuajan päättymiseen mennessä.
Helsingin yliopisto toivoo hakijoita monipuolisesti eri sukupuolten ja ikäryhmien edustajista, kieli- ja kulttuuritaustoista sekä vähemmistöistä.
Hakuaika päättyy 17.2.2025 klo 23.59.
LISÄTIEDOT
- Lisätietoja tehtävästä ja työskentely-ympäristöstä antaa professori Kirsti Lonka, kirsti.lonka(a)helsinki.fi
- Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Laura Saarinen, laura.saarinen(a)helsinki.fi
- Rekrytointijärjestelmän tekninen tuki: rekrytointi(a)helsinki.fi.
Helsingin yliopisto on suuri ja vastuullinen työnantaja, jonka akateeminen työympäristö kiehtoo monia. Tarjoamme monipuolisen työn innostavassa monitieteisessä ympäristössä sekä mahdollisuuden kehittää omaa osaamista sekä tieteenalaa osana tiedekunnan kansainvälisesti arvostettua ja laadukasta tutkimus- ja opetustoimintaa.
Lue lisää Helsingin yliopistosta työnantajana:
https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto/ura-helsingin-yliopistossa
Tästä linkistä pääset lukemaan yliopistomme esteettömyydestä ja saavutettavuudesta: