Skip to main content

Kesätyöpaikkoja opiskelijoille Kemian tekniikan korkeakoulussa

Etsimme innokkaita opiskelijoita tutkimusryhmiimme kesäksi useaan eri tehtävään. Etsimämme hakija on erittäin motivoitunut ja kykenevä mm. avustamaan ja suorittamaan erilaisia ​​laboratoriotehtäviä, -kokeita sekä kehittämään tutkimustaitojaan.

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta käynnissä olevista tutkimusprojekteista sekä työskennellä väitöskirjatutkijoiden ja postdoc -tutkijoiden kanssa.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla koulumme kaikilla laitoksilla:

Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella (Bio2), Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksella sekä Kemian ja materiaalitieteen laitoksella

Kuinka hakea?

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta käyttämällä "Hae" -linkkiä tällä sivulla.

Jos olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston palveluksessa: Lähetä hakemuksesi suoraan Workday-järjestelmään käyttämällä olemassa olevaa käyttäjätiliäsi (kirjoittamalla Workday-hakukenttään "Find jobs").

Liitä hakemukseesi seuraavat asiakirjat:

  • CV

  • Hakemuskirje - Lyhyt esittely itsestäsi ja työsuhteen halutuista alkamis- ja päättymispäivistä

  • Opintosuoritusote

Voit hakea yhteen tai enintään kolmeen avoimeen paikkaan. Priorisoi valintasi käyttämällä paikkakoodeja. Löydät jokaisen koodin tehtävän nimen jälkeen alla olevasta listasta - muista valintasi, kun jatkat hakemustasi.

Kesätyö voi kestää tehtävästä riippuen 3-4 kuukautta, ja se suoritetaan touko-syyskuussa 2025. Huomioithan, että nämä kesätyöpaikat ovat tarjolla perustutkinto-opiskelijoille.

Odotamme yhteydenottoasi - jätä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 9.2.2025. Aloitamme hakijoiden arvioinnin välittömästi ja paikat täytetään heti sopivien hakijoiden löydyttyä.

Kaikissa rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä HR Advisoriin Kristiina Hallaselkään [email protected].

Tarkemmat kuvaukset avoimista tehtävistä osastoittain ja tutkimusryhmittäin löydät alta:

AVOIMET KESÄTYÖPAIKAT BIOTUOTTEIDEN JA BIOTEKNIIKAN LAITOKSELLA

Biohybridimateriaalit [Koodi: Kostiainen BiHy]

Haluaisitko opiskella biomateriaaleja ja kehittää osaamistasi esimerkiksi DNA-nanoteknologiassa, orgaanisessa synteesissä ja supramolekyylikemiassa? Biohybrid Materials -tutkimusryhmä etsii erittäin motivoituneita opiskelijoita kesäharjoittelu- ja diplomityöpaikkoihin.

Tarjoamme useita aiheita, jotka liittyvät ryhmän tutkimusintresseihin biomateriaalitieteen eturintamassa, kuten: 1. Rakenteellinen DNA-nanoteknologia (DNA-origamien valmistus ja karakterisointi). 2. Orgaaninen synteesi (supramolekulaariset isäntämolekyylit). 3. Fysikaalinen virologia (uudet viruspolymorfit ja viruskapsidien käyttö lääkekuljetuksessa).

Hyvänä hakijana olet erittäin motivoitunut tekemään kokeellista tutkimusta, ja sinulla on opintotausta kemian tekniikassa, biotieteissä, fysiikassa tai niihin läheisesti liittyvältä alalta. Suoritettu kandidaatin tutkinto katsotaan eduksi.

Lisätietoja: http://chemtech.aalto.fi/bihy  

AVOIMET KESÄTYÖPAIKAT KEMIAN JA MATERIAALITIETEEN LAITOKSELLA

Pehmeän aineen mallinnus [Koodi: Sammalkorpi SOFT]

Kiinnostavatko sinua biomolekyylien vesiliuosten faasimuutokset, responsiiviset polymeerimateriaalit tai kolloidaalisten materiaalien itsejärjestäytyminen molekyylitasolla? Kuulostaako tietokonemallinnus ja teoria kemian, fysiikan ja biotieteiden välissä oikealta sinulle? Pehmeän aineen mallinnuksen tutkimusryhmä hakee tutkimussuuntautuneita kandi- ja maisteriopiskelijoita esimerkiksi biomateriaalien, kemian tai fysiikan opintotaustoilla tekemään tutkimusta Suomen Akatemian Elävien toimintojen inspiroimien hybridimateriaalien tutkimushuippuyksikköön (LIBER).

Innostumme tyypillisesti fundamentaaleista ilmiöistä nesteissä, proteiini- ja polymeerimateriaaleissa ja responsiivisissa kolloidaalisissa systeemeissä, kuten esimerkiksi emulsioissa ja vaahdoissa. Sovellutuksia ovat esimerkiksi edistyneet biosynteettiset ominaisuuksiltaan räätälöitävät materiaalit, lääkekuljetus, ja adaptiiviset pinnoitteet. Pääasialliset tutkimusmenetelmämme ovat molekyyli- ja mesomittakaavan tietokonemallinnus näistä materiaaleista sekä teoriatyö.

Odotamme hakijoilta hyvää opintomenestystä ja kahden ensimmäisen vuoden kandiopintoja suoritettuna. Tietokonetaidot ovat eduksi hakijalle. Ryhmästä on mahdollista tiedustella myös diplomityö- ja väitöskirjatyöntekijäpaikkoja.

Lisätiedot Prof. Maria Sammalkorpi

https://www.aalto.fi/en/department-of-chemistry-and-materials-science/soft-materials-modelling

https://www.libercentre.fi/

Sähkökemiallinen energian muuntaminen ja varastointi [Koodi: Kallio EEC]

Oletko kiinnostunut kehittämään ekologisesti kestäviä materiaaleja ja laitteita esimerkiksi litiumakkuihin, sähkökemiallisiin vetyteknologioihin tai teollisten hiilidioksidisivuvirtojen muuntamiseen arvokkaiksi tuotteiksi? Ryhmämme keskittyy parantamaan mm. näiden sähkökemiallisten energianmuunnos- ja varastointiprosessien materiaali- ja energiatehokkuutta tarkoituksena ymmärtää materiaalien rakenteen ja sähkökemiallisen toimivuuden välinen yhteys. Kokeellinen tutkimustyö sisältää materiaalin syntetisoimista, rakenteiden karakterisoimista sekä sähkökemiallisia tutkimuksia. Jos olet kiinnostunut tehtävästä, aiempi kokemus kokeellisista työskentelystä sekä sähkökemiasta ja sähkökemiallisista mittausmenetelmistä on hyödyksi.

Lisätietoja: Prof. Tanja Kallio ja Dr. Milla Vikberg

(https://www.aalto.fi/fi/kemian-ja-materiaalitieteen-laitos/sahkokemiallinen-energian-muuntaminen-ja-varastointi).

Epäorgaanisten materiaalien mallinnus [Koodi: Karttunen IMM-energy]

Kiinnostaisiko sinua uusien energiatehokkuutta parantavien materiaalien kehittäminen? Hae kesätöihin epäorgaanisten materiaalien mallintamisen tutkimusryhmään. Tutkimusaiheet liittyvät pyrosähköisiin ja lämpösähköisiin materiaaleihin, joilla voidaan muuntaa hukkalämpöä sähköksi. Tutkimus on laskennallista tutkimusta, jota tehdään kvanttikemiallisilla menetelmillä.

Tehtävään voivat hakea sekä kandidaatti- että maisterivaiheen opiskelijat. Jos sinulla on aiempaa kokemusta laskennallisesta kemiasta, kiinteän tilan kemiasta tai Python-ohjelmoinnista, niistä on merkittävää hyötyä tässä kesätyössä. Välttämättömiä esitietoja ne eivät kuitenkaan ole.

Lisätietoja: Professori Antti Karttunen

https://www.aalto.fi/en/department-of-chemistry-and-materials-science/inorganic-materials-modelling

Epäorgaanisten materiaalien mallinnus [Koodi: Karttunen IMM-teaching]

Kiinnostaisiko sinua vaikuttaa konkreettisesti Kemian tekniikan korkeakoulun opetukseen? Hae kesätöihin tehtävään, jossa luodaan uutta opetusmateriaalia kandidaattiohjelman perusopintojen kursseille. Jos sinulla on aiempaa kokemusta Python-ohjelmoinnista, tehtävässä on mahdollisuus työskennellä kurssiapulaisena Kemiantekniikan ohjelmointikurssilla CHEM-A2600 (kurssin toteutus periodin V ja kesäkuun aikana)

Tehtävään voivat hakea sekä kandidaatti- että maisterivaiheen opiskelijat. Tehtävän vaatimukset:

  • Erinomainen suomen kielen taito.

  • Hyvä opintomenestys Kemian tekniikan korkeakoulun kandidaatti- tai maisteriohjelmissa lasketaan merkittäväksi ansioksi.

  • Aiempi kokemus Python-ohjelmoinnista lasketaan merkittäväksi ansioksi, mutta sitä ei vaadita.

  • Aiempi työkokemus opetustehtävistä lasketaan merkittäväksi ansioksi, mutta sitä ei vaadita.

Lisätietoja: Professori Antti Karttunen

Epäorgaanisten materiaalien mallinnus [Koodi: Karttunen IMM-virtuell]

Haluaisitko olla mukana kehittämässä ruotsinkielistä oppimateriaalia Kemian tekniikan kandidaattiopintoihin? Tehtävä sisältää esimerkiksi kandidaattiopintojen kurssien oppimateriaalien kääntämistä suomesta ruotsiksi ja ruotsinkielisten virtuaalilaboratorioiden kehitystyötä (https://lab.aalto.fi/).

Tehtävään voivat hakea sekä kandidaatti- että maisterivaiheen opiskelijat. Tehtävän vaatimukset:

  • Erinomainen ruotsin kielen taito.

  • Hyvä suomen ja englannin kielen taito.

  • Hyvä opintomenestys Kemian tekniikan korkeakoulun kandidaatti- tai maisteriohjelmissa lasketaan merkittäväksi ansioksi.

  • Käytännön kokemus kemian laboratoriokursseilta lasketaan merkittäväksi ansioksi.

Lisätietoja: Professori Antti Karttunen

Uusiutuvan energian varastointi [Koodi: Peljo FLOWBAT]

Tule tekemään tutkimusta uusiutuvan energian varastoinnin kehittämiseksi. Tutkimusryhmämme siirtyy Aaltoon huhtikuussa.  Kesän tutkimusaiheena voisi olla esimerkiksi virtausakkujen uusien materiaalien testaus, robottityökalujen kehittäminen nopeutettuun kokeelliseen testaukseen tai vedyn tuottaminen ladatusta virtausakun elektrolyytistä. Tutkimus on pääosin kokeellista ja laboratoriotyötä, mutta siihen voi sisältyä myös data-analyysiä ja kirjallisuusselvityksen kera. Hakemukset ovat tervetulleita sekä BSc- että MSc-opiskelijoilta. Aiempi kokemus laboratoriotyöstä tai sähkökemian tuntemus on hyödyksi, mutta ei välttämätön. Nopeutettuun kokeelliseen testaukseen tarvitaan ohjelmoinnin ja elektroniikan tuntemusta.

Lisätietoja antaa prof. Pekka Peljo ([email protected])

https://www.utu.fi/en/university/faculty-of-technology/mechanical-and-materials-engineering/research/battery-materials-and-technologies

AVOIMET KESÄTYÖPAIKAT KEMIAN TEKNIIKAN JA METALLURGIAN LAITOKSELLA

Chemical Engineering research group [Code: Alopaeus CHEMENG]

Kemian laitetekniikan ryhmä tekee teollisesti vaikuttavaa tutkimusta, joka pohjautuu kemian ja fysiikan perusteisiin. Olemme erikoistuneet aineominaisuuksien ja faasitasapainojen kokeellisiin mittauksiin, erotusprosessien tutkimukseen ja prosessien mallintamiseen. Näiden pohjalta voimme kehittää ja suunnitella kemian teollisuuden laitteita ja prosesseja, joilla on valtava positiivinen vaikutus ympäristöön, talouteen ja ihmisten elämään.

Etsimme kahta kesäharjoittelijaa tutkimaan faasitasapainoja liittyen hiilidioksidin hyödyntämiseen ja muovien kemialliseen kierrätykseen. Kesän aikana sinua ohjaavat aiheen parissa aktiivisesti työskentelevät väitöskirjatutkijamme sekä vakituinen akateeminen henkilöstö. Sekä kandi- että maisterivaiheen opiskelijat ovat tervetulleita. Edellytämme laboratoriotyökokemusta, hyvä aiheeseen liittyvä opintomenestys katsotaan eduksi. Turvallisen ja huolellisen laboratoriotyöskentelyn lisäksi odotamme sinun analysoivan tuloksia ja raportoivan niistä.

Lisätietoja: Prof. Ville Alopaeus [email protected]

Katalyysi-tutkimusryhmä [Koodi: Puurunen CatalysisGroup]

Kiinnostaako kesätyö katalyysin parissa? Katalyysiryhmässä teemme monialaista tutkimusta teknillisen kemian, epäorgaanisen kemian ja orgaanisen kemian risteyskohdassa. Kehitämme ja karakterisoimme heterogeenisia katalyytteja erilaisiin sovelluksiin, kuten hiilidioksidin pelkistämiseen metanoliksi, uusien polttoaineiden valmistukseen liittyvään vedytykseen ja vihreiden aromaattien valmistukseen glyserolista. Katalyytteja valmistetaan esimerkiksi impregnoimalla sekä atomikerroskasvatuksella (ALD-menetelmä). Katalyyttejä karakterisoidaan useilla eri menetelmillä, kuten perinteisillä kemiallisilla analyyseilla sekä erilaisilla adsorptiomenetelmillä. 

Kesätyö on pääsääntöisesti käytännön laboratoriotyötä, sisältäen mahdollisesti myös datan käsittelyä ja kirjallisuuskatsausten tekemistä. Hakemuksia odotetaan erityisesti kolmannen vuoden kandiopiskelijoilta sekä maisteritason opiskelijoilta. Aiempi kokemus laboratoriotyöskentelystä sekä ymmärrys katalyysistä (esim. CHEM-E1330 Catalysis -kurssi) katsotaan eduksi. 

Koko tutkimusryhmämme lomailee kollektiivisesti kolmen viikon ajan kesälä, kesätyöntekijät mukaanlukien. Tarkempi aika päätetään myöhemmin (todennäköisesti heinäkuussa).

Yhteydenotot: DI Joakim Kattelus, [email protected] 

Ryhmän nettisivu: https://www.aalto.fi/cmet/catalysis

Process engineering for the circular economy of raw materials [Code: Serna MinPro]

Lisätietoa englanninkielisessä ilmoituksessa.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti