Skip to main content

Kirjastovirkailija, Kalasataman kirjasto

Vakinainen työsuhde

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kirjastopalvelut, Alueelliset Kirjastot -Yksikkö, Kalasatama

Työavain: KUVA-05-34-24
Haku Päättyy: 11.11.2024 klo 09:00
Palkka: 2497 €/kk
Palvelussuhde: 1.1.2025
Työpaikan osoite: Hermannin rantatie 5, 00580

Jos asiakaspalvelu ja lasten sekä nuorten kanssa tehtävä työ vilkkaassa kauppakeskusympäristössä innostaa, hae kirjastovirkailijaksi Kalasataman kirjastoon! Haemme kirjastovirkailijaa vakituiseen työsuhteeseen 1.1.2025 alkaen.

Kalasataman kirjasto avattiin 15.1.2024 Redin kauppakeskukseen. Kalasatama on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä alue, jossa valmistuessaan tulee asumaan 30.000 asukasta ja työskentelemään 10.000 työntekijää. Kirjaston palvelut painottuvat lasten ja nuorten lukutaidon ja lukemisen edistämiseen, aikuisasiakkaille tarjoamme pienen kuratoidun kokoelman sekä peruspalvelut. Sijaintinsa vuoksi kirjasto on vilkas varausten noutopaikka sekä palautuspiste.

Kaikenikäisten asiakkaiden, etenkin lasten ja nuorten luonteva ja lämmin kohtaamisen taito on tässä työssä edellytys. Olemme töissä auttaaksemme asiakkaita. Teemme kirjaston palveluita yhdessä asiakkaiden kanssa. Sinulla on työntekijänä siis tärkeä rooli myös osallisuuden toteutumisessa. Osallistut kirjaston asiakaspalveluun ja logistiikkaan sekä huolehdit osaltasi tilan ja kokoelman käytettävyydestä ja houkuttelevuudesta. Olet mukana säännöllisen toiminnan kuten koululaisten iltapäivätoiminnan, leffakerhon tai nuorten toiminnan toteuttamisessa. Hoidat myös aineistokokoelmaa.

Työskentelet osana alueellista asiakaskokemustiimiä. Tiimin tehtävä on huolehtia, että kirjaston palvelut koetaan ammattitaitoisiksi, ystävällisiksi ja toimiviksi. Osallistut asiakaspalautteen keräämiseen ja hyödyntämiseen, asiakaskohtaamisten kehittämiseen ja yhteisten toimintatapojen luomiseen.

Olet valmis ottamaan vastuuta arjen pyörityksestä yhdessä kollegoidesi kanssa, jotta palvelut pelaavat ja asiakkailla on mukavaa ja viihtyisää. Olet idearikas ja uudelle avoin kirjastolainen. Pidät huolen siitä, että tieto palveluistamme saavuttaa asiakkaat. Olet oma-aloitteinen ja kannat vastuuta. Omaat myös hyvät työyhteisötaidot - olet kannustava, rakentava ja luotettava työkaveri.

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn, mukavan ja kannustavan työyhteisön sekä ison työnantajan kattavat työsuhde-edut sekä kouluttautumismahdollisuudet.

Työ on vuorotyötä, johon sisältyy ilta- sekä viikonlopputyötä. Viikottainen työaika on 36 h 15 min. Tarvittaessa työtä tehdään myös muissa kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Tehtävän vaatimuksena on soveltuva ammatillinen tutkinto. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomi, tyydyttävä englanti sekä tyydyttävä ruotsi tai erinomainen muu kieli.

Lisäksi tehtävässä edellytetään aiempaa kokemusta asiakaspalvelusta sekä lasten ja/tai nuorten kanssa työskentelystä.

Eduksi luetaan kirjasto- ja tietopalvelualan perustutkinto, monipuolinen kielitaito sekä lasten- ja nuorten kirjallisuuden tuntemus.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Täytä työnhakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Sopimusala
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa
Kirjastonjohtaja Harri Sahavirta, puh. 040 3349630, [email protected]

Lisätietoa
https://helmet.finna.fi/OrganisationInfo/Home#86738

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Kirjastovirkailija, Kalasataman kirjasto

Helsinki
Vakituinen

Julkaistu 17.10.2024

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti