Skip to main content

Kotoutumiskoordinaattori (2) / Työllisyys- ja kasvupalvelut

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on osa elinvoiman palvelualuetta.

Tehtävämme on työvoima- ja yrityspalvelujen järjestäminen ja tuottaminen työnhakija-, työnantaja- ja yritysasiakkaillemme. Autamme työnantajaa ja työntekijää kohtaamaan. Edistämme työperäistä maahanmuuttoa sekä tuemme maahanmuuttajien kotoutumista, työllistymistä ja yrittäjyyttä. Kaikessa tekemisessämme näkyy rohkeus, halu kehittää ja kehittyä.

Teemme työtä uudistavalla otteella työllisyyden ja kaupungin elinvoiman edistämiseksi. Olemme mukana Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa ja valmistaudumme parhaillaan TE-palvelut 2024-uudistukseen.

Haemme tiimiimme kahta kotoutumiskoordinaattoria. Toinen viroista on vakituinen ja toinen määräaikainen 20.5.2025 saakka. Aloitus tehtävissä sopimuksen mukaan.

Kotoutumiskoordinaattorin tehtävän tarkoituksena on vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja muita pakolaistaustaisia kuntaan muuttavia kotoutumisen alkuvaiheessa olevia asiakkaita. Kotoutumiskoordinaattorina vastaat palveluprosessista, joka jakautuu vastaanotto- tai kuntaanmuuttovaiheeseen ja kotoutumisen edistämiseen. Vastaat myös tiimissä kiintiöpakolaisten osalta maahantuloa edeltävästä valmistelusta ja sen koordinoinnista eri tahojen kanssa sekä asiakkaiden vastaanotosta. Asiakkaan kuntaan muuton jälkeen huolehdit sujuvan ja välittömän kotoutumisprosessin käynnistämisestä. Kotoutumiskoordinaattorina huolehdit, että asiakkaalle on tarjolla monipuolista yksilö- ja ryhmämuotoista neuvontaa ja ohjausta kotoutumisen edistämiseksi sekä arkielämän, viranomaisasioinnin, asumisen, talouden ja palvelujen hakemisen ja käytön tueksi uudessa elin- ja toimintaympäristössä. Kansainvälisen asiakaskuntamme kanssa pääset hyödyntämään kielitaitoasi monipuolisesti.

Tehtävään kuuluu laajasti sekä sisäistä että ulkoista yhteistyötä erityisesti hyvinvointialueen, valtion ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, joten tehtävässä menestyäksesi tarvitset hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Tehtävä sisältää laaja-alaista julkisen vallan käyttöä asiakkaan koko palveluprosessissa, muun muassa alkukartoituksen tekemisessä ja asiakasta velvoittavan kotoutumissuunnitelman laatimisessa ja päivittämisessä. Tämän vuoksi sinun tulee hallita ja osata soveltaa työtä ohjaavaa lainsäädäntöä (Laki kotoutumisen edistämisestä).

Virkatehtävien menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan hyvää suomen kielen taitoa.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto.

Eduksi katsotaan:
- kokemus maahanmuuttajatyöstä ja ohjaavasta asiakastyöstä
- perehtyneisyys maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumista edistävään viranomaistoimintaan ja palvelujärjestelmään
- lakisääteisten julkisten kotoutumispalveluiden ja kolmannen sektorin palvelujen tuntemus
- hyvä perehtyneisyys maahanmuuttajien alkuvaiheen palveluihin
- kokemus suunnitelmallisesta ja muutokseen tähtäävästä valmentavasta työotteesta
- hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta 3057,05 €/kk, työkokemuslisästä sekä mahdollisista muista palkanlisistä.

Tämä rekrytointi toteutetaan anonyyminä rekrytointina. Se tarkoittaa, että rekrytoija ei näe Kuntarekryyn tallentamiasi henkilöön viittaavia tietoja, kuten nimi, ikä, sukupuoli, äidinkieli ja valokuva. Vältäthän tuomasta näitä tietoja esille hakulomakkeella ja hakemustekstissäsi.

Täytä tehtävän kannalta oleelliset koulutus- ja työkokemustiedot sekä vapaamuotoinen hakemusteksti Kuntarekryn lomakkeelle, jotta rekrytoija näkee ne. Hakemuksen liitteet (esim. tutkintotodistukset ja CV) näkyvät rekrytoijalle vasta sen jälkeen, kun haastatteluun kutsuttavat on valittu.

Käytämme vakituisissa viroissa kuuden kuukauden koeaikaa. Vuotta lyhyemmissä määräaikaisissa virkasuhteissa koeaika voi olla enintään puolet virkasuhteen kestosta. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003 7 §) perusteella hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää myös rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.

Pyydämme, että liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Alkuperäiset todistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa.

Lisätietoja tehtävistä antaa palvelupäällikkö Heini Lehtokannas, puh. 040 195 0925 (9.7. saakka) ja tiimiesihenkilö Matti Äikäs, puh. 050 363 7071 (10.7. alkaen). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Hakuaika päättyy 15.7.2024.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, [email protected].

Näetkö itsesi jo osana meitä? Tervetuloa Tampereen tekijäksi!

Lisätietoja

http://www.tampere.fi/tyo

Yhteystietomme

Palvelupäällikkö Heini Lehtokannas, puh. 040 195 0925 (9.7. saakka) ja tiimiesihenkilö Matti Äikäs, puh. 050 363 7071 (10.7. alkaen). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Tietoa organisaatiosta

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki, joka on tunnettu rohkeista teoistaan ja yhdessä tekemisestä. Rakennamme Tampereen kaupunkia noin 8 500 huippuammattilaisen Tampereen tekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi. Meillä on hyvä ja eteenpäin katsova tekemisen meininki, Tampereen rento asenne. Tule osaksi tätä moniammatillista ja asiantuntevaa joukkoa!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Sijainti
33100 Tampere

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Kotoutumiskoordinaattori (2) / Työllisyys- ja kasvupalvelut

Tampere
Vakituinen, Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 28.06.2024

Yrityksen liikevaihto: 
50 000 000 - 99 999 999 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti