Skip to main content

Projektipäällikkö, metsätuhojen ehkäisy ja varautuminen

Metsäkeskus on aktiivinen metsäalan kehittämishankkeiden toteuttaja. Kehittämishankkeilla edistämme metsien monipuolista ja kestävää käyttöä, elinkeinotoimintaa ja luonnon monimuotoisuutta.

Metsäpaloihin varautumisen win-win-win -hankkeen päätavoitteena on parantaa varautumista metsäpalojen sammuttamiseen Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, koska ilmastonmuutoksen seurauksena riski laajojen metsäpalojen syttymiseen on kasvanut merkittävästi.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Suomen metsäkeskus sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan pelastuslaitokset, jotka toimivat hankkeessa asiantuntijoina. Hankkeen suunniteltu toteutusaika on 1.11.2024 - 31.12.2026.

Hankkeen tuloksena syntyy tietokanta sammutusveden ottoon soveltuvista sammutusvesialtaista tai vastaavista. Lisäksi hankkeessa kertyy tietoa potentiaalisista sammutusvesialtaiden rakennuskohteista, joissa sammutusvesialtaita voidaan tukiehtojen täyttyessä toteuttaa esim. luonnon monimuotoisuuden lisäämiseen ja luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvinä vesiensuojeluhankkeina tai kosteikko- yms. investointeina eri rahoituslähteitä hyödyntäen.

Tehtävässäsi

- Vastaat hankkeen työpakettien toteuttamisesta ja osallistut myös itse aktiivisesti käytännön maastotyöhön. Hankkeessa teet mm. maastoselvityksiä, kehität metsäkoneyritysten ja pelastuslaitosten välistä yhteistyötä ja aktivoit sammutusveden ottopaikkojen rakentamista.

- Vastaat hankkeen talouden hallinnasta ja seurannasta, hankkeen toteutumisesta suunnitelman mukaisesti, ohjausryhmätyöskentelystä ja raportoinnista.

- Vastaat hankeviestinnän suunnitelmallisesta toteuttamisesta ja viestit itse aktiivisesti keskeisistä teemoista.

- Valmistelet ja toteutat infotilaisuuksia metsänomistajille ja muille metsäalan toimijoille yhteistyössä Metsäkeskuksen koulutussuunnittelijan kanssa.

Odotamme sinulta

Tehtävän hoitamisessa tarvitaan

- soveltuvaa koulutusta, esimerkiksi metsätalousinsinööri

- kokemusta metsäalan maastotyöskentelystä ja metsätalouden suunnittelutehtävistä

- kokemusta metsäalan paikkatietojärjestelmien käytöstä

- viestinnällistä osaamista

- hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen osaamista

- hyviä vuorovaikutustaitoja

- ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta.

Lisäksi eduksesi ovat

- kokemus hanketyöstä

- oma-aloitteisuus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn

- hyvät yhteistyötaidot

- neuvottelutaidot

- esiintymisvalmius

- hankealueen Etelä- ja Keski-Pohjanmaan ja sen toimijoiden tuntemus

- asiakaslähtöisyys.

Meillä Metsäkeskuksessa

Meillä pääset osaksi valtakunnallista asiantuntijoiden verkostoa. Työskentelet n. 5 hengen tiimissä ja esihenkilönäsi toimii elinkeinopäällikkö. Projektia toteuttaa kanssasi projektineuvoja. Tukenasi ovat tiimisi lisäksi metsäalan, viestinnän ja koulutuksen asiantuntijamme sekä projektisihteerit ja taloustiimi. Paikkatietoon liittyvissä tehtävissä apunasi on Metsäkeskuksen paikkatietoasiantuntija. Lisäksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaan pelastuslaitokset tarjoavat sinulle asiantuntija-apua pelastustoimeen liittyvissä erityiskysymyksissä. Hankkeelle perustettava ohjausryhmä tukee myös työtäsi mm. metsäkonealaan liittyvissä kysymyksissä.

Palkkaus määräytyy Metsäkeskuksen työehtosopimuksen palkkaryhmän 8 mukaan, jonka peruspalkka on 3383,70 euroa/kk. Lisäksi voidaan maksaa työehtosopimuksen mukaisesti määräytyvää suoriutumiseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa, joka on uudella työntekijällä tyypillisesti 0–15 % peruspalkasta.

Tehtävän sijoituspaikka on Metsäkeskuksen Kokkolan tai Seinäjoen toimisto. Työsuhde on määräaikainen 1.1.2025 - 31.12.2026. Määräaikaisuuden syy on määräaikainen projekti. Työ alkaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä voit kysyä elinkeinopäällikkö Yrjö Ylkäseltä puh. 050 314 0465. Voit soittaa arkisin klo 8-16.

Hae tehtävää täyttämällä hakemus Hae tähän työpaikkaan -linkistä. Liitä halutessasi mukaan vapaamuotoinen hakukirje ja CV.

Tarjoamme

- joustavat työnteko- ja etätyömahdollisuudet

- mahdollisuuden lisätä omaa osaamista ja kannustusta omaehtoiseen opiskeluun

- kattavan työterveyshuollon

- henkilöstö- ja työhyvinvointipäiviä

- liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun (ePassi Flex)

- lounasedun

Suomen metsäkeskus

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää kestävää metsätaloutta ja alan elinkeinoja sekä neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa ja hyödyntämisessä.

Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä ja valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Sähköposti: [email protected]

Jätä hakemus: https://ats.talentadore.com/apply/projektipaallikko-metsatuhojen-ehkaisy...
Työpaikan osoite:
Työ alkaa: 01.01.2025
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Määräaikainen
Hakuaika päättyy: 07.10.2024 13:00
Ilmoitus jätetty: 26.09.2024 08:10
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: 187c62eb-b97a-4b9d-b285-0e65168b4d51

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Projektipäällikkö, metsätuhojen ehkäisy ja varautuminen

Suomen metsäkeskus
Kokkola
Seinäjoki
Etätyö, Kokopäiväinen, Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 26.09.2024

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti