Kansainvälisissä MET-FINGER- ja LETHE-tutkimuksissa tavoitteena on elintapaohjelman avulla ennaltaehkäistä iäkkäiden kognition heikentymistä. Haemme psykologia tekemään neuropsykologisen testisarjan tutkimukseen osallistuville.
MET-FINGER tutkimus toteutetaan kolmessa maassa: Suomessa, Ruotsissa ja UK:ssa. Suomessa tutkimukseen otetaan mukaan 200 ikääntynyttä henkilöä, jotka satunnaistetaan kahteen ryhmään: intensiivistä elintapaohjausta saaviin sekä verrokkeihin. Interventio kestää 2 vuotta. Osalla tutkittavista elintapaintervention lisäksi annetaan Metformiini-lääkitys. LETHE-tutkimuksessa elintapaohjausta toteutetaan osin digitaalisten ratkaisujen avulla, ja tutkittavia on Suomessa 40.
Molemmissa tutkimuksissa tutkittavien kognitiota testataan neuropsykologisella testisarjalla kolmesti: tutkimuksen alussa sekä 1 ja 2 vuoden kohdalla. Testisarjassa on mukana mm. seuraavat testit: WMS-R Visual Paired Associates, Stroop, TMT, HVLT ja Category fluency. Haemme psykologia tekemään neuropsykologisen testisarjan tutkimukseen osallistuville. Tutkimus on alkanut keväällä 2024.
Psykologin työ on tuntityö ja tuntimäärä vaihtelee tutkimuksen tarpeiden mukaan. Enimmillään työtä voi olla noin 15 tuntia viikossa, ja ajoittain työtä ei ole lainkaan. Työn aikataulutukseen voi itse jonkin verran vaikuttaa.
Hakijalta odotamme
Hakijan tulee olla psykologi tai loppuvaiheen psykologian opiskelija. Aiempi työkokemus neuropsykologisten testausten tekemisestä katsotaan eduksi hakijalle. Tutkimukseen osallistuvat ovat iäkkäitä ja siksi kokemus ikääntyneiden kanssa toimimisesta on eduksi. Tehtävän hoitaminen edellyttää sujuvaa suomen ja hyvää englannin kielen taito.
Tarjoamme sinulle
Tarjoamme sinulle työpaikan kansainvälisessä tutkimuksessa innostavassa ja kannustavassa työympäristössä. Työtehtävään perehdytetään ja neuropsykologisten testien tekemiseen tutkimuksen ohjeistusten mukaisesti koulutetaan. THL:n Helsingin työpisteessä on laadukas työpaikkaruokala ja työterveyshuollon palvelut ovat käytettävissä.
Selvitykset
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Yhteystietomme
Katri Hemiö, puh. 029 524 8648, email: [email protected]
Tiia Ngandu puh 029 524 7716, email: [email protected]
Hakemuksen lähettäminen
Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kirjaamo
PL 30
00271 Helsinki
kirjaamo(at)thl.fi
Työnantaja
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.
Sijainti
Helsinki
Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme
Mannerheimintie 166
00300 Helsinki
Tehtävän tiedot
Muut tehtävän tiedot