Skip to main content

Rikosseuraamustyöntekijä (Oulun yhdyskuntaseuraamustoimisto)

Näytä lisää

Haemme kahta (2) rikosseuraamustyöntekijää määräaikaiseen virkasuhteeseen Oulun yhdyskuntaseuraamustoimistoon.

Määräaikaisista virkasuhteista toinen täytetään ajalle 1.9.2024-31.12.2024 (4 kk) ja toinen 1.9.2024-30.11.2024 (3 kk)

Oulun yhdyskuntaseuraamustoimistossa työskentelee noin 20 henkilöä kolmessa eri toimipisteessä (Oulu, Kuusamo ja Kajaani). Oulun yhdyskuntaseuraamustoimiston alueella toimivat Oulun ja Kainuun käräjäoikeudet sekä Pohteen ja Kainuun hyvinvointialueet.

Rikosseuraamustyöntekijänä tehtävääsi kuuluu yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanotyö ja seuraamusselvitysten laatiminen sekä suoraan siviilistä vankilaan sijoitettavien asiakkaiden arviointityö. Tavoitteena on vakuuttava ja vaikuttava yhdyskuntaseuraamustyö, jonka avulla pyritään vähentämään uusintarikollisuutta, ehkäisemään asiakkaiden syrjäytymiskierrettä ja edistämään heidän sosiaalista selviytymistään. Työ on yksilökohtaista asiakastyötä ja laaja-alaista verkostotyötä. Tehtävään sisältyy sosiaalihuollon tietojen käsittelyä.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena rikosseuraamustyöntekijän virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus Rikosseuraamuslaitoksesta, 290/2022, 7 §).

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen kielitaito (Valtioneuvoston asetus Rikosseuraamuslaitoksesta 290/2022 8 §).

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Hakijalta odotamme

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää sinulta erittäin hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä verkostoituvaan työotteeseen ja suunnitelmalliseen muutostyöskentelyyn vaativan asiakasryhmän kanssa. Odotamme sinun sitoutuvan työskentelmään Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteiden ja arvojen mukaisesti.

Työtehtävät edellyttävät liikkumista, joten ajokortti ja ajoneuvon riittävä käsittelytaito on välttämätöntä. Tehtävään sisältyy sosiaalihuollon tietojen käsittelyä. Tehtävän luonteen vuoksi odotamme sinulta Valviran myöntämää oikeutta toimia sosiaalihuollon ammattihenkilönä.

Arvostamme aiempaa rikosseuraamusalan tai sosiaalialan työkokemusta sekä kokemusta vaativan asiakaskunnan kanssa tehtävästä asiakastyöstä. Luemme eduksesi motivoivan ja kuntouttavan työotteen sekä päihdetyön ja sosiaalityön menetelmien osaamisen. Tehtävän hoidossa on eduksi Pohjois-Pohjanmaan palveluverkoston tunteminen.

Vaaditut luvat ja sertifikaatit:

  • Ajokortti: Henkilöauto B
  • Tarjoamme sinulle Me Rikosseuraamuslaitoksessa tarjoamme sinulle aidosti merkityksellisen ja kehittyvän työn luotettavan työnantajan palveluksessa, hyvää vuorovaikutusta sekä työkavereita, joita on ilo tuntea. Tarjoamme lisäksi sinulle kannustavan ja tasa-arvoisen ilmapiirin, joustavuutta sekä tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Meillä on käytössä myös laaja työterveyshuolto, ateriaetu sekä liikunta-/kulttuuri-/hyvinvointi-/työmatkaetu. Selvitykset

    Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

    Yhteystietomme

    Mikael Grönroos apulaisjohtaja, puh. 050 351 7909, [email protected]

    Hakemuksen lähettäminen

    Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Rikosseuraamuslaitos kirjaamo

    Lintulahdenkatu 5
    00530 Helsinki

  • Työnantaja

    Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Meille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua.

    Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitos koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatioon kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

    Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat alueittain vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista.

    Sijainti
    Oulu

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Oulu, Viestikatu
    Viestikatu 1 B
    90130 Oulu
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Muut työpaikkaan liittyvät tiedot: Haastattelut tullaan toteuttamaan tostaina 8.8.2024 Oulun yhdyskuntaseuraamustoimistossa.

    Työyhteisössämme arvostetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja toivomme hakijoiksi eri sukupuolia olevia, eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia henkilöitä.
  • Tehtävän taso: Toimeenpaneva taso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Mahdollisuus etätyöhön enintään 1 pvä /vko.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Määräaikaisuuden peruste: Sijaisuus
  • Työaikamuoto: Viikkotyöaika
  • Koeaika: Alle vuoden kestävässä virkasuhteessa koeaika voi olla enintään puolet virkasuhteen kokonaiskestosta.
  • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuustason 10 mukaisesti (2517,80 euroa/kk), minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella määräytyvää palkanosaa enintään 38 % ja kokemusosaa enintään 12 % tehtäväkohtaisesta paikanosasta. Aloittavan henkilön kokonaispalkka on osaamisesta ja kokemuksesta riippuen yleensä n. 2825-2995 euroa/kk.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti