Skip to main content

Socialarbetare, Kallio-Berghäll

Fast tjänst

Social-, hälsovårds- och räddningssektorn, Familje- och socialtjänster, Bedömning av servicebehov och stöd för barnfamiljer / Berghäll

Jobb id: SOTEPE-01-595-24
Sista ansökningsdag är: 17.09.2024 klo 16:00
Lön: 4262,94 e/mån
Anställningsrelation: 1.10.2024
Adress till arbetsplatsen: Andra linjen 4 C, 00530, Helsingfors

Vi söker en socialarbetare till vårt team.

Vårt team är tvåspråkigt och vi betjänar barnfamiljer från Sörnäs till Kasåkern samt stadens svenskspråkiga barnfamiljer. Vi förutsätter inte språkkunskaper i svenska, ett tvåspråkigt team ger dig en möjlighet att förstärka dina språkfärdigheter.

Som socialarbetare innebär arbetet behovsbedömning för barnskydd och särskilt stöd samt barnskyddets jourarbete under tjänstetid. Vi kan anpassa dina arbetsuppgifter efter dina styrkor.

Teamet består av barnskyddets socialarbetare, socialhandledare, en socialhandledare från vuxensocialarbete, en psykiatrisk sjukskötare samt en ledande socialarbetare. Multiprofessionellt teamarbete ger meningsfullhet och flexibilitet till klientarbetet ur både kundens och medarbetarens synvinkel.

Bedömning av servicebehov är ett meningsfullt arbete som främjar barns och familjers välmående. Bedömningsarbete passar socialarbetare i olika skeden av karriären som tycker om ett varierande jobb samt har förmåga att arbeta självständigt, i par, team och i olika nätverk. Flexibel arbetstid stöder planeringen av arbetet och arbetsförmågan.

Ditt arbete stöds av bra och välfungerande strukturer, till exempel regelbundna arbetsgruppsmöten, stöd av förpersonen samt extern arbetshandledning. Pararbete är vår styrka och du kan få ett arbetspar vid behov, antingen en person från någon av våra samarbetspartners eller inom arbetsgruppen. I Helsingfors kan du vid behov få juridiskt stöd för ditt arbete av sektorns jurister.

Som socialarbetare ansvarar du för klientarbetet vid bedömning av servicebehov, utredningsprocessens framsteg och vid behov brådskande åtgärder. I ditt arbete ingår också konsultering, handledning, rådgivning och kortsiktigt stöd under utvärderingstiden.

Vi övergår gradvis till modellen för familjecenter, där kunden enligt behov har tillgång till service även utanför tjänstetid.

Behörighetsvillkor:

Socialarbetarbehörighet enligt lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården 817/2015 (7 §).

Språkkunskapskravet är goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga kunskaper i svenska.

Om det inte finns sökanden som uppfyller behörighetskraven kan platsen för högst ett års tid besättas med en person som studerar till socialarbetare och har godkända studier i de grundläggande och ämnesstudierna för socialt arbete samt genomgått till dem hörande praktiken. Dessutom kan platsen besättas senast till 31.12.2024 med en person som har godkända studier avlagt vid öppna universitet i de grundläggande och ämnesstudierna för socialt arbete samt genomgått till dem hörande praktiken och personen har före studierna vid öppna universitet avlagt exempelvis socionomexamen eller en lämplig högre högskoleexamen (huvudämne samhällspolitik, socialpolitik, sociologi, socialpsykologi eller något annat huvudämne som är relevant för socialt arbete.)

Innan beslutet måste den sökande presentera arbetshälsovårdens utvärdering över sin lämplighet för yrket.

Den som väljs bör uppvisa ett brottsregisterutdrag för person som arbetar med minderåriga barn enligt straffregisterlagen (504/2002).

Uppgiften förutsätter vaccineringsskydd i enlighet med § 48 i lagen om smittsamma sjukdomar.

Dessutom förutsätter vi goda samarbets- och dokumentationsfärdigheter

Som merit räknar vi:

- erfarenhet av arbete inom barnskyddet eller av bedömning av servicebehov samt
kännedom om servicesystemet inom Helsingfors stad.

- goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Vi producerar välbefinnande, hälsa och trygghet för helsingforsbor, med hjälp av ett starkt kunnande och genom samarbete. Vi utgör en av Finlands största producenter av social-, hälsovårds- och räddningstjänster och hos oss jobbar över 15 000 proffs på genuina handlingar och bemötande. Tillsammans bygger vi upp en bättre stad, där alla kan leva ett gott liv.

Som yrkespersoner inom social- och hälsovårdstjänster, vill vi hjälpa och stöda helsingforsbor i olika livsskeden: vi finns där för den som är i rådgivningsåldern, för barn, unga, vuxna, familjer och för de äldre. Vi gör ett värdefullt arbete genom att erbjuda likvärdiga och kvalitetsmässiga tjänster, som stöder hälsa och välbefinnande.

Vi siktar på en förstklassig personalupplevelse och vår målsättning är att säkra personalens arbetsvälbefinnande och trivsel. Enligt våra medarbetare, utgörs vår styrka av mångsidiga arbetsuppgifter, god atmosfär på arbetsplatsen och möjlighet till kontinuerlig inlärning, samt utveckling av arbetet. Genom att stöda förpersonernas arbete, främjar vi möjligheten till framgång i arbetet för varje medarbetare.

Följ oss i sociala medier @sotehelsinki och @stadinbrankkari.

Kontraktets omfattning
SOTE Social- och hälsovårdens arbets- och tjänstekollektivavtal

För mer information om uppgiften, vänligen kontakta
Ledande socialarbetare Johanna Sirén Päivärinta
tel. 09 310 56302
[email protected]

Mer information
https://www.hel.fi/sv/social-och-halsovardstjanster/kom-och-jobba-hos-oss

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti