Skip to main content

Sosiaalityöntekijä, Perhesosiaalityö

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimiala, Perheitä tukevat palvelut
Perhesosiaalityö
Vernissakatu 6, 01300 Vantaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on matkalla kohti Suomen parasta hyvinvointialuetta. Uskomme yhdessä muodostettuihin arvoihimme oikeudenmukaisuus, vastuullisuus ja rohkeus. Osuvatko arvot yhteen omiesi kanssa? Silloin voit olla juuri meille sopiva sote-alan tai pelastustoimen ammattilainen.

Tule sinäkin osaksi hyväntekijät-joukkuettamme!

Haemme perhesosiaalityöhön kahta (2) sosiaalityöntekijää vakituiseen virkaan.

Sosiaalihuoltolain mukainen suunnitelmallinen lapsiperheiden sosiaalityö on keskitetty Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella Tikkurilan toimipisteeseen. Työtä on lisäksi mahdollisuus tehdä joustavasti myös muissa VAKEn toimipisteissä esimerkiksi Keravalla ja Myyrmäessä. Lisäksi etätyön mahdollisuus on 2pvä/viikossa.

Perhesosiaalityön perustehtävä on toteuttaa suunnitelmallista sosiaalityötä sekä järjestää sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita erityistä tukea tarvitseville lapsille. Sosiaalityöntekijä toimii lapsen vastuutyöntekijänä ja koordinoi sekä yhteensovittaa lapsen tarpeiden mukaiset tukitoimet.

Työtä tehdään itsenäisesti, verkostoyhteistyönä, työparityönä oman tiimin erityissosiaaliohjaajien ja sosiaaliohjaajien kanssa sekä tiiviisti palveluntuottajien kanssa. Olemme ottaneet vuoden 2022 alusta käyttöömme systeemisen työotteen ja käytössämme on perheterapeutti. Kiireellinen lastensuojelun päivystystyö keskittyy lastensuojelun virka-aikaiseen päivystykseen.

Arvostamme kokemustasi lapsiperheiden kanssa työskentelystä ja kotiin vietävistä palveluista, mutta avoimella ja oppivalla asenteella saat työn haltuun tiimin tuella. Työ on vaativaa ja siksi kiperiä tilanteita ratkotaan yhdessä tiiminä, työparien kanssa ja lähijohtajan tuella. Lisäksi perehdytykselle varataan aikaa koko tiimin voimin. Työ pitää sisällään paljon asiakastyön kirjaamista, joten hyvät dokumentointitaidot ovat tärkeät. Apotti on tiimissä hyvin hallussa, joten sen opetteluun luvataan vahva tuki.

Työntekijältä odotamme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä reflektiiviseen työskentelyotteeseen sekä kehittämismyönteisyyttä. Tärkeää on myös, että työntekijä on sopiva tiimimme jäseneksi. Tiimi toivoo joukkoonsa joukkuepelaajaa, jolla on positiivinen, aktiivinen ja huumorintajuinen asenne.

Perhesosiaalityön tiimeissä on hyvä yhteishenki ja muistamme pitää kiireisen työn keskellä myös tauot ja nauraa yhdessä. VAKEssa säännöllisesti tehtävän pulssi- kyselyn mukaan 100% vastaajista suosittelisi nykyistä työpaikkaansa. Olemme tästä tuloksesta hyvin ylpeitä ja iloisia. Voimme hyvällä omallatunnolla todeta, että olemme onnistuneet pitämään työhyvinvoinnista huolta kiireisen työarjen keskellä. Työhyvinvointia meillä tukee mm. itsenäinen kalenterin suunnittelu liukuvan työajan sisällä. Tätä helpottaa käytössä oleva mobiilileimaus. Käyttöön saat oman pysyvän työpisteen, johon on hyvä kotiutua. Työntekoamme on tukemassa säännölliset tiimikokoukset ja työnohjaukset. Tiimillä on vuosittain kehittämis- ja työhyvinvointipäiviä ja lisäksi tiimissä on pysyvät rakenteet asiakastyön tueksi. Lähijohtajat tukevat asiakastyötä aktiivisesti ja ovat läsnä työtekijöitä varten.

Perhesosiaalityössä on nyt kaksi alueellista tiimiä, joissa työskentelee yhteensä 3 sosiaaliohjaajaa, 7 erityissosiaaliohjaajaa ja 14 sosiaalityöntekijää sekä 2 johtavaa sosiaalityöntekijää. Lapsiperheiden sosiaalityön yksikössä on erikseen lastensuojelun päivystyksen tiimi sekä 4 alueellista palvelutarpeen arvioinnin tiimiä. Yhteensä Lapsiperheiden sosiaalityön yksikössä työskentelee noin 80 työntekijää.

Nyt on oivallinen aika astua perhesosiaalityön maailmaan ja päästä tekemään vaikuttavaa sosiaalityötä lapsiperheiden hyväksi. Suhtaudumme opiskelijoihin ja työn kehittämiseen positiivisesti. Pidämme tärkeänä tutkimuksen ja käytännön työn vuoropuhelua ja olemme mukana mm. käytäntötutkimuksen tekemisessä.

Miksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue?

Haluamme panostaa työntekijöidemme hyvinvointiin tarjoamalla

- lounasedun
- 300 euron arvoisen liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työsuhdematkalippuedun
- työterveyshuollon ennaltaehkäisevät ja yleislääkäritasoiset sairaanhoitopalvelut

Olemme kompaktin kokoinen, lähellä asiakkaita ja työntekijöitä. Tarjoamme näkymän ja työkaluja oman uran kehittämiseen. Haluamme kokeilla ja kehittää, jotta luomme parhaan hyvinvointialueen asukkaiden lisäksi myös työntekijälle. Olemme matalien raja-aitojen työyhteisö, joka on täynnä mahdollisuuksia. Meillä saat tehdä merkittävää työtä: auttaa, hoitaa ja pelastaa.

Tutustu tuleviin työkavereihisi > [Töissä VAKEssa -blogit](https://vakehyva.fi/fi/tyontekijatarinat)

Tietoa palvelussuhteesta:

Palvelussuhteen kesto: Vakituinen, alkaen 01.10.2024 tai sopimuksen mukaan
Palvelussuhteen tyyppi: Kokoaikainen
Palvelussuhteen muoto: Virkasuhde
Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus)
Työpaikkojen lukumäärä: 2
Työajan lisätiedot: säännöllinen työaika 37,75h/vko
Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote
Tehtäväkohtainen palkka: 4212,43 eur/kk, lisäksi mahdollinen aiempaan työkokemukseen perustuva lisä.
Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Toivottavasti kuulemme sinusta pian! Täytäthän hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme. Kaikkien rekrytointiemme hakuaika päättyy klo 16:00.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti lisätietoja, kerromme mielellämme lisää! Tässä yhteystietomme:

johtava sosiaalityöntekijä Mäkelä Elisa
040 617 5814
[email protected]
Tavoitettavissa arkisin 8-16

johtava sosiaalityöntekijä Riikka Konka
0401834254
[email protected]

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella työskentelee 5 400 osaavaa asiantuntijaa ja ammattilaista. Olemme kaikki hyvantekijöitä! Keskitymme siihen, missä olemme parhaita, päätehtäväämme – autamme, hoidamme ja pelastamme. Olemme roh

Jätä hakemus: https://vakehyva.rekrytointi.com/paikat/index.php?o=A_A&jid=2591&jbid=15
Työpaikan osoite: Vernissakatu 6, 01300 Vantaa
Työ alkaa: Työskentelyn aloitus sovitaan yhdessä
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Toistaiseksi voimassa oleva
Hakuaika päättyy: 19.09.2024 13:00
Ilmoitus jätetty: 05.09.2024 12:00
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: 797efc61-a5d7-45e1-b87c-ad78c6414a43

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti