Skip to main content

Talouden data-analyytikko, Säästöpankkikeskus

 

Haemme Säästöpankkikeskuksen Talouden viranomaisraportointiin data-analyytikkoa, joka on avainroolissa viranomaisraportoinnin kehittämishankkeessamme, jossa tärkeänä fokuksena on datan ja siihen liittyvien käsittelyiden kehittäminen ja laadun hallinta.

Säästöpankkikeskuksen Talouden viranomaisraportointi vastaa keskitetysti Säästöpankkiryhmän taloudellisesta viranomaisraportoinnista. Tuotamme ja kehitämme viranomaisraportointia tiiviissä yhteistyössä raportointikumppanimme kanssa ja meillä on käynnissä laaja Viranomaisraportoinnin kehittämishanke, jossa uudistamme raportointiratkaisumme laajasti. Ensimmäiset käyttöönotot on jo tehty ja matka jatkuu kohti modernisoituja raportointivälineitä ja -prosesseja.

Tahdomme tiimiimme datan kesyttäjän, joka ottaa haltuun uuden viranomaisraportoinnin tietokantamme. Sinusta kasvaa viranomaisraportoinnin tietomallimme syväosaaja, joka tukee tiimiä erilaisten datapoimintojen, vaikutusanalyysien ja selvitysten toteuttamisessa. Autat datan hyödyntäjiä löytämään etsimänsä ja tuet viranomaisraportoinnin tietokannan käytössä. Olet tarvittaessa valmis pureutumaan datan alkulähteille saakka ja kehittämään datan käsittelyprosesseja sekä laadunhallinnallisia kontrolleja. Validoit kriittisin silmin dataamme ja siihen liittyviä käsittelyitä sekä laskentoja ollen näin tärkeä tuki mm. erilaisissa testauksen tehtävissä viranomaisraportoinnin kehittämishankkeessa. Olet vahvasti myös mukana tunnistamassa ja ratkomassa tulevaisuuden tietotarpeita sääntelyn kehittyessä.

Tehtäväroolin tavoitteena on taata Säästöpankkiryhmän viranomaisraportoinnin sääntelynmukaisuus ja tehokkuus sekä tukea sidosryhmiä, kuten Talous, Riskienvalvonta ja Data & Analytiikka, syväosaamisella. Raportointiprosessien, -järjestelmien ja datan laadun kehittäminen on toiminnan ytimessä. Tärkeimpiin työtehtäviin kuuluvat erilaiset dataselvitykset ja validointitehtävät, vaikutusanalyysien laatiminen muutostilanteissa, raportointijärjestelmien ja -prosessien kehittäminen sekä testaaminen, kehitysprojekteihin osallistuminen ja dokumentaation kehittäminen.

Haku alkaa 29. elokuuta 2024 ja päättyy 22. syyskuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Tahdomme joukkoomme tiimipelaajan, joka on rohkea tarttumaan uusiin haasteisiin ja innokas oppimaan uutta. Tehtävä edellyttää vahvaa SQL-osaamista datan käsittelyyn ja validointiin. Eduksesi luetaan, jos sinulla on kokemusta pankkiliiketoiminnasta, rahoituksesta, viranomaisraportoinnista tai kirjanpidon ymmärrystä (tulos & tase). Työskentelet yhdessä useiden tiimien, sisäisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, mikä edellyttää erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Sinulta odotetaan kykyä kommunikoida ja tuottaa sisältöä suomeksi ja englanniksi.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja laajan tehtäväkokonaisuuden huipputyöyhteisössä; rautainen ammattitaitomme ja tahtomme ovat menestymisesi tukena. Työsuhteen edut ovat erinomaiset; hyvinvoinnistasi huolehditaan kattavasti ja taloudellisesta levollisuudesta huolehtii sinun henkilökohtainen säästöpankkiirisi. Parasta on kuitenkin osaamista, uteliaisuutta ja rohkeutta arvostava kulttuurimme. Työskentelyn sujuvuuden takaa modernit työskentelytilat Helsingin Vallilassa. Lisäksi joustava hybridityö on meidän tapamme yhdistää etä- ja lähityö yksilöllisten tarpeiden ja työtehtävien mukaan..

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, viimeistään 22.9.2024 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo heti hakuajan alusta lähtien ja tulemme täyttämään toimen heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja vakituisesta tehtävästä antaa rekrytoiva esihenkilö Riikka Toivola numerosta 050 3533 959.

Säästöpankkikeskus

Säästöpankkikeskuksen tarkoituksena on auttaa Säästöpankkiryhmän pankkeja menestymään valtakunnallisessa kilpailussa. Olemme toiminnallinen organisaatio, joka koostuu 7 yhtiöstä ja joukkueessamme työskentelee yli 400 huippuosaajaa. Kehitämme yhdessä Säästöpankkien kanssa säästöpankkikokemusta, joka näkyy asiakkaille talouden asiantuntijuutena, ainutlaatuisena palvelukokemuksena, kiinnostavana markkinointina ja rohkeana viestintänä - otamme asiakkaamme tosissamme.

Säästöpankkiryhmässä tahdomme toimia suomalaisten yhteisöjen ja ihmisten hyvinvoinnin tukena. Lahjoitamme osan voitostamme erilaisiin kohteisiin ja tutkimussäätiömme myöntää vuosittain apurahoja tieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Vastuullisuus näkyy myös sijoituskohteissamme sekä luotonmyönnössä. Pääset tutustumaan aiheeseen lisää verkkosivuillamme

*Säästöpankkikeskuksen muodostavat Säästöpankkien Keskuspankki, Sp-Kiinnitysluottopankki, Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Sp-Koti, Säästöpankkiliitto sekä Säästöpankkipalvelut. Lisätietoja saat osoitteesta www.saastopankki.fi.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti