Skip to main content

Tohtorikoulutettavan paikka: Ihmiskeskeinen tekoäly tietotekniikan opetuksessa: edistyneet osaamisen mallintamismenetelmät ja räätälöidyt suuret kielimallit personoidussa oppimisessa

Etsimme motivoitunutta tohtorikoulutettavaa rahoitettuun tohtorikoulutettavan paikkaan. Paikka on osa Suomen Akatemian rahoittamaa "Human-Centered AI for Computer Science Education: Advanced Student Modeling and Tailored Large Language Models for Personalized Learning"-tutkimusprojektia. Projektissa kehitetään suuria kielimalleja, jotka tarjoavat personoitua pedagogisesti mielekästä tukea ohjelmoinnin oppimiseen.

Projektiin valittu hakija pääsee tekemään tutkimusta johtavien tietojenkäsittelytieteen opetuksen asiantuntijoiden kanssa. Tutkimus keskittyy erityisesti suurten kielimallien (LLM) räätälöintiin ohjelmoinnin henkilökohtaista oppimista varten. Projektilla on kaksi pääasiallista painopistealuetta: 1) edistynyt opiskelijamallinnus, joka ohjaa kielimalleja, ja 2) kielimallien räätälöinti pedagogisesti mielekkään tuen tarjoamiseksi oppijoille. Väitöskirjatyö keskittyy yhteen näistä painopisteistä. Työ sisältää mahdollisuuden tutkimuksen esittelyyn konferensseissa, tarjoten yhteyksiä asiantuntijoihin kansainvälisesti. Projektin aikana tehtäviisi kuuluu suuria kielimalleja hyödyntävien työkalujen suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.

Ideaalihakijalla on DI/FM -tutkinto tietotekniikasta tai tietojenkäsittelytieteestä, kokemusta web-sovellusten kehittämisestä sekä suurten kielimallien hyödyntämisestä osana sovelluksia, ja kiinnostusta opetuksen ja oppimisen edesauttamiseen. Aiempi tutkimuskokemus on hyödyksi. 

Hakemuksessa tulee olla seuraavat dokumentit yhtenä PDF-tiedostona.
 

  • Motivaatiokirje (enintään 1 sivu), jossa kerrot kiinnostuksesi ja pätevyytesi tehtävään. Kirjeen tulee olla yksilöity tätä hakuilmoitusta varten ja käsitellä tutkimusta, jota haluaisit tehdä hankkeen yleisen teeman puitteissa.

  • Curriculum vitae (ml. mahdollinen julkaisuluettelo mikäli julkaisuja).

  • DI/FM tutkintotodistusten kopiot sekä tutkintoihin liittyvät opintorekisteriotteet ja niiden käännökset englanniksi (suomi ja ruotsi myös hyväksytään).
     

Tehtävä alkaa maaliskuussa 2025 tai sopimuksen mukaan. Aalto-yliopisto noudattaa yliopistojen palkkausjärjestelmää, ja tohtorikoulutettavan alkupalkka on noin 2700 €/kk (brutto), ja se nousee väitöskirjaprosessin aikana. Tutkimus- ja opetushenkilökunnan vuosittainen työaika Aalto-yliopistossa on tällä hetkellä 1612 tuntia.

Hakemuksia käsitellään jatkuvasti, ja tehtävä täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä. Lähetä hakemuksesi Aalto-yliopiston rekrytointisivuston kautta ("Apply now!" -painike) viimeistään 26. tammikuuta 2025.

Aalto-yliopisto tarjoaa henkilöstölleen monia etuja, kuten työterveyshuollon, joustavat työajat, erinomaiset liikuntamahdollisuudet kampuksella sekä useita henkilöstöalennuksia kampuksen ravintoloissa ja kahviloissa. Työpaikka sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella, jonne on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. Lisätietoja asumisesta Suomessa:

Aalto-yliopisto on sitoutunut monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseen tutkimusyhteisössään. Toivotamme hakemuksia kaikilta taustoilta tulevilta hakijoilta, ja erityisesti aliedustettujen ryhmien tutkijat ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa Arto Hellas ([email protected]) ja Juho Leinonen ([email protected]).

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Tohtorikoulutettavan paikka: Ihmiskeskeinen tekoäly tietotekniikan opetuksessa: edistyneet osaamisen mallintamismenetelmät ja räätälöidyt suuret kielimallit personoidussa oppimisessa

Espoo
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 18.01.2025

Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti