Skip to main content

Tutkija (orgaaniset ja hydrotermiset prosessit metallipitoisten kerrostumien muodostumisessa)

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Tutkija (orgaaniset ja hydrotermiset prosessit metallipitoisten kerrostumien muodostumisessa)

Geologian tutkimuskeskus hakee väitöskirjatutkijaa (Marie Skłodowska-Curie fellow) hienosedimenttikivien metallirikastumistutkimuksiin. Tulet työskentelemään 60-hengen Mineraalitalouden ratkaisut -yksikössä. Toimipaikkasi on Espoossa ja sinulla on mahdollisuus joustavaan etätyöhön Suomen sisällä.

Tohtorikoulutettava (doctoral candidate DC8) tulee tutkimaan kerrostumisenaikaisten orgaanisten ja rikkiyhdisteiden sekä sekundaaristen hydrotermisten prosessien merkitystä metallien rikastumiselle kolmessa erilaisessa noin 2 miljardia vuotta vanhassa erkanevien mannerlaattojen reunusaltaan sedimenttikerrostumassa Suomessa. Tutkimusmenetelmiin kuuluvat orgaanisen yhdisteiden analyysit sekä sulfidimineraalikohtaiset rikki-isotooppien ja metalli-isotooppien (Fe, Cu, Zn) mikroanalyysit, jotka mahdollistavat mikrobitoiminnan, hydrotermisten prosessien ja maankuoren rapautumisen osuuden arvioinnin metallipitoisten mineraaliesiintymien muodostumisessa.

Väitöskirjatutkijan tehtäviin kuuluu:

  • Kairasydännäytteiden sedimentologinen ja petrografinen kuvaus
  • Sulfidimineraalien rikki- ja metalli-isotooppien (Fe, Cu, Zn) mikroanalyysien tekeminen  laserablaatio ICP-MS:llä ja SIMS:llä sekä orgaanisten yhdisteiden analyysit
  • Kuukauden mittainen tutkimusvierailu Institut de Physique du Globe de Paris:iin ja lyhyitä vierailuja muihin FluxBEATS-verkoston organisaatioihin sekä osallistuminen tohtorikoulutukseen
  • Tutkimustulosten julkaiseminen tieteellisissä julkaisusarjoissa ja kansainvälisissä konferensseissa

Tehtävä liittyy Horisontti Eurooppa Marie Skłodowska-Curie Action Doctoral Networks -ohjelman FluxBEATS-tohtorikoulutusverkostoon (https://www.fluxbeats.eu/).

Hakijalta odotamme 

  • Ylempää korkeakoulututkintoa geologiasta, geokemiasta tai soveltuvalta alalta. Hakijalla ei saa olla tohtorintutkintoa.
  • Kokemusta sedimenttikivien kairasydännäytteiden sedimentologisesta ja petrografisesta tutkimuksesta
  • Kokemusta mikroanalyyttisistä mineraalianalyysitekniikoista
  • Erinomaista kirjallista ja suullista englannin kielen taitoa
  • Matkustusvalmiutta Suomessa ja ulkomailla
  • Ajokorttia

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

  • Kokemus orgaanisesta geokemiasta
  • Asiantuntemus kerrostumisenjälkeisestä hydrotermisten liuosten vuorovaikutuksesta
  • Asiantuntemus akvaattisista kerrostumisympäristöistä ja biogeokemiasta
  • Asiantuntemus mikrobiologisesta isotooppien fraktioitumisesta
  • Osoitettu kyky kirjoittaa tieteellisiä julkaisuja
  • Hyvät kansainväliset verkostoitumistaidot
  • Kokemus työskentelystä kansainvälisessä ympäristössä
  • Mielenkiinto oppia suomen kieltä

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Olet muutoskykyinen tiimityöskentelijä sekä työssäsi oma-aloitteinen ja itsenäinen. Haluat oppia jatkuvasti uutta. Olet innovatiivinen ja kehittämisorientoitunut.

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus

Palkka on 3000-3500 euroa kuukaudessa MSCA:n käytäntöjen mukaisesti. Suomeen muuttavilla on lisäksi oikeus liikkuvuustukeen, joka on 400-500 euroa kuukaudessa. Henkilöt, joilla on perhevelvoitteita avioliiton tai avioliittoon rinnastettavan suhteen tai huollettavien lasten kautta, voivat olla oikeutettuja perheavustukseen, joka on 500-600 euroa kuukaudessa.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot 

Tehtävä alkaa 1.5.2025 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen ja kestoltaan 36 kuukautta (päättyen viimeistään 31.10.2028). Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Hakija ei saa olla asunut tai harjoittanut päätoimeaan (työ, opinnot jne.) Suomessa yli 12 kuukautta rekrytointia välittömästi edeltäneiden 36 kuukauden aikana.

Lisätietoja antavat tuleva tutkimuksenohjaajasi dosentti Joonas Virtasalo puh. 0295032261, tavoitettavissa 16.1.2025 klo 13-15 ja 21.1.2025 klo 13-15, sekä tuleva esihenkilösi Timo Ahtola puh. 0295032567, tavoitettavissa 17.1.2025 klo 13-15.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Työyhteisössämme on työntekijöitä yli 20 eri maasta, mikä on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme.

Lähetäthän hakemuksesi valtiolle.fi-järjestelmän kautta 31.1.2025 kello 16.15 mennessä. Työavain 9117.

Hakemukseen tulee liittää valtiolle.fi-järjestelmässä seuraavat lomakkeet huolellisesti englanninkielellä täytettyinä ja yhdistettynä yhdeksi PDF-tiedostoksi:

  1. Application form;
  2. Curriculum Vitae;
  3. Eligibility and mobility declaration;
  4. Motivation letter outlining applicants research experience, interests, motivation, and personal assessment of suitability for a given position;
  5. Reference contact information

Tarvittavat lomakepohjat ovat ladattavissa FluxBEATS-verkkosivulta (https://www.fluxbeats.eu/positions.html). Täytetyt lomakkeet tulee yhdistää yhdeksi PDF-tiedostoksi, joka liitetään hakemukseen valtiolle.fi-järjestelmässä.

Haastattelut on suunniteltu pidettäviksi helmi-maaliskuussa 2025.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti