Skip to main content

Tutkijatohtori, lignoselluloosan pintakemia

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin.Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Biotuotekemian tutkimusryhmä hakee

Tutkijatohtoria, jolla on vahvaa osaamista lignoselluloosan pintakemiasta

Verkostosi ja tiimisi

Professori Monika Österbergin johtama Biotuotekemian tutkimusryhmä kehittää uusiutuvia, korkean lisäarvon materiaaleja lignoselluloosista. Lue lisää kansainvälisen tutkimusryhmän painopistealueista ja uusimmista julkaisuista täältä: https://www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems/bioproduct-chemistry.

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (BIO2) on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon. BIO2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Laitos keskittyy tutkimuksessaan erityisesti lignoselluloosapohjaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin nanomateriaaleista uusiin selluloosapohjaisiin tekstiileihin. Biotieteiden alueella laitoksella on tutkimusta bioprosessitekniikassa, molekyylibiotekniikassa, entsyymiteknologiassa, metaboliamuokkauksessa, synteettisessä biologiassa sekä biomolekyyli- ja biohybridimateriaaleissa.

Roolisi ja tavoitteesi

Ryhmä etsii tutkijatohtoria, jolla on korkeat tieteelliset tavoitteet ja vahva osaaminen lignoselluloosan pinta- ja kolloidikemiassa. Ryhmällä on useita käynnissä olevia hankkeita tällä alalla, jotka vaihtelevat biopohjaisista barrier-materiaaleista ja tekstiilikierrätyksestä nanoselluloosan biolääketieteellisiin sovelluksiin. Sinun odotetaan jakavan aikasi oman tutkimuksesi ja jatko-opiskelijoiden ja diplomityöntekijöiden ohjaamisen välillä. Sinun odotetaan myös hakevan tutkimusrahoitusta.

Mitä tarjoamme

Tarjoamme kahden vuoden työsuhteen, jossa on mahdollisuus jatkoon. Hanke on osa FinnCERES-lippulaivaa ja tarjoaa siten verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia muiden Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimusryhmien sekä yrityskumppaneiden kanssa. Enemmän tietoa löytyy FinnCERES-verkkosivustolta: https://www.finnceres.fi/about.

Tutkijatohtorin odotettu aloituspalkka on noin 3960-4100 EUR/kk kokemuksesta riippuen.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Hakijalla tulee olla tohtorin tutkinto kemiasta (suoritettu viimeisen kolmen vuoden aikana, huomioiden perhevapaat tai vastaavat poissaolot). Erityisesti vahva pintakemian osaaminen ja erinomaiset kirjoitus- ja viestintätaidot ovat oleellisia. Aikaisempi kokemus emulsioista sekä ligniinistä, kuoresta tai selluloosasta valmistetuista nanopartikkeleista, tai pintaherkistä menetelmistä on etu. Olemme kuitenkin myös avoimia hyödyntämään vankkaa pintakemian tuntemustasi. Vahva motivaatio tutkimukseen ja tieteeseen on olennaista.

Käytännön kokemus pintaherkkien laitteiden, kuten QCM-D, SPR, AFM käytöstä, tai hydrogeelien ja emulsioiden kehityksestä ja karakterisoinnista on etu.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, jätäthän seuraavat hakumateriaalit englannin kielellä viimeistään 20.1.2025.

Hakemukseen tulee sisällyttää seuraavat asiakirjat yhdistettynä yhteen PDF-tiedostoon:

  • saatekirje

  • CV

  • julkaisuluettelo

  • lyhyt kuvaus aiemmasta työstään liittyen lignoselluloosan kolloidikemiaan sekä nykyisistä tutkimuskiinnostuksista

  • kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot

Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmän Workday (avainsana Find Jobs) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisten avoimien työpaikkojen verkkosivujen kautta.

Lisätietoa

Mikäli haluat lisätietoa tehtävään liittyen, voit olla yhteydessä prof. Monika Österbergiin ([email protected]).

Aalto-yliopisto voi perustelluista syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa tai huomioida hakemuksia, joita ei ole jätetty hakuajan aikana.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti