Skip to main content

Universitetslärare i svenska

Hankens center för språk och affärskommunikation lediganslår en deltidsbefattning som Universitetslärare i svenska, i Helsingfors fr.o.m. 1.1.2025.

Hanken är ett ledande, internationellt ackrediterat universitet, som är känt för sin internationella inriktning och enastående forskningskvalitet i proportion till sin storlek. Vi har ett tätt samarbete med näringslivet och ett aktivt alumnnätverk med över 14 000 alumner som arbetar i över 70 olika länder. Vårt mastersprogram rankas som nummer 46 i Masters in Management 2023 enligt Financial Times. Vi erbjuder utbildning vid två orter; i Helsingfors och Vasa.

Hankens center för språk och affärskommunikation är en fristående enhet inom Hanken. Centrets uppgift är att ge studerande vid Hanken undervisning i språk och affärskommunikation. Vi erbjuder studier i affärskommunikation på sju olika språk: engelska, finska, franska, ryska spanska, svenska och tyska. Hanken erbjuder en internationell och professionell arbetsgemenskap.

Vi erbjuder anställning på deltid (50 %, 806 h/år) för positionen i svenska. Universitetsläraren är placerad i Helsingfors. Vi förutsätter att arbetet utförs i Finland och att man är regelbundet anträffbar på Hanken. Undervisning sker på målspråket svenska.

Ansvarsområde för positionen i svenska

Till universitetslärarens uppgifter hör att främst planerna och undervisa i affärskommunikation på svenska samt i svenska som främmande språk och svenska som andra inhemska språk. Undervisningen sker i klass, digitalt och genom blandade lärmiljöer. Till ansvarsområdet hör även examination av muntliga och skriftliga färdigheter i det andra inhemska språket svenska i enlighet med Förordningen om bedömning av kunskaper i finska och svenska inom statsförvaltningen (481/2003).

Universitetsläraren i svenska förutsätts delta i planering av undervisning och övrigt samarbete med kollegorna vid Centret för språk och affärskommunikation. Vi förutsätter god samarbetsförmåga och en positiv inställning till kollegial samverkan samt ett forskningsbaserat perspektiv på utveckling av undervisning.

Kompetenskrav för universitetslärare i svenska

- högre högskoleexamen i svenska språket
- svenska på modersmålsnivå
- god kännedom om undervisningsområdet samt undervisningserfarenhet
- pedagogisk utbildning
- potential att delta i gemensamma uppdrag vid universitetet samt att främja samhällelig växelverkan

Följande ses som meriter:

- erfarenhet av undervisning i branschspecifik affärskommunikation inom högskolesektorn
- goda kunskaper i informations- och undervisningsteknologi samt kännedom om undervisningsplattformar (som Moodle och Teams).
- erfarenhet av språkvård
- erfarenhet av språklig bearbetning av texter och handledning av studenter
- erfarenhet av att skapa och utveckla undervisningsmaterial för olika typer av lärmiljöer
- AI-litteracitet

Till ansökan bifogas:

- CV
- Ansökningsbrev, som innehåller en beskrivning av tidigare undervisningserfarenheter, beskrivning av den sökandes tjänstgöring vid den egna institutionen och universitetet samt en beskrivning av kandidatens samhälleliga växelverkan. Ansökan ska vara skriven med den öppna positionen i åtanke.
- En undervisningsportfölj (för exempel på innehåll, se [här](https://www.hanken.fi/sv/anstallda-associerade/jobba-pa-hanken/lediga-pl...)).
- Två referensbrev

Allmänna instruktioner för sökanden hittas [här](https://www.hanken.fi/sv/anstallda-associerade/jobba-pa-hanken/lediga-pl...).

Befattningen är placerad på kravnivå 5 enligt kravnivåramen för undervisande och forskande personal. Därtill betalas en prestationsbaserad lönedel. Vi förväntar oss att kandidaterna på begäran kan visa upp examensbetyg och intyg över språkkunskaper.

Närmare upplysningar ger:

Direktör Sofia Stolt, tfn +358 (0)40 352 1402 [email protected]
Universitetslärare, ämneskoordinator i svenska Charlotta Sundström, tfn +358 (0)40 3521 352 eller e-post [email protected].

Ansökningar inklusive CV och undervisningsportfölj samt andra relevanta handlingar inlämnas i Hankens ansökningsdatabas LAURA senast 15.9.2024.

Jätä hakemus: https://hanken.rekrytointi.com/paikat/index.php?o=A_A&jid=321&jbid=15
Työpaikan osoite: Arkadiankatu 22, 00100 Helsinki
Työ alkaa: 01.01.2025
Työaika: Osa-aikatyö
Työn kesto: Toistaiseksi voimassa oleva
Hakuaika päättyy: 15.09.2024 20:59
Ilmoitus jätetty: 22.08.2024 14:15
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: 310eeea7-ef33-483a-92db-72d35e480f7e

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti