Informaatioteknologian tiedekunnan Securing the Quantum Software Stack (SeQuSoS)- hankkeeseen haetaan väitöskirjatutkijaa kvanttiohjelmoinnin tehtävään 1.3.2025 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen 30.09.2026 saakka. Määräaikaisuuden syy on projektityö ja jatkotutkintokoulutus.
Securing the Quantum Software Stack (SeQuSoS) -hankkeessa yhdistetään yliopistojen tutkimusvoima ja useiden yritysten innovaatiopotentiaali. Hankkeessa tutkitaan, miten klassisten tietokonejärjestelmien turvaamisessa hyväksi havaittuja menetelmiä voidaan soveltaa kvanttilaskennassa. Hankkeessa tutkitaan myös, mitä uusia kysymyksiä kvanttilaskenta tuo mukanaan kyberturvallisuuden kannalta ja miten näihin uusiin haasteisiin voidaan vastata. Tutkimus kattaa sekä kvanttitietokoneiden että kvanttitietokoneiden kyberturvallisuuden ja perustuu TORQS-hankkeessa aiemmin tehdyn yhteistyön tuloksiin.
Haku alkaa 30. tammikuuta 2025 ja päättyy 28. helmikuuta 2025, klo 23.59 (Europe/Helsinki)
Etsimämme henkilö
Väitöskirjatutkijan tehtävät painottuvat väitöskirjaan tähtäävään tutkimukseen (sisältäen ohjelmointitehtäviä, tietoturva-analyysin tekemistä ja tulosten tieteellistä raportointia), jatkokoulutukseen, avustaviin opetustehtäviin sekä niihin liittyviin muihin tehtäviin. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito ohjeistuksissa (tohtorikoulutettava). Tehtävissä edellytetään hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa jatko-opinto-oikeudelle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.
Väitöskirjatutkijalta edellytetään ylempi korkeakoulututkinto, käytännön ohjelmointiosaamista, ymmärrystä tietoturvasta ohjelmistotyössä ja jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistoon. Mikäli tehtävään valitulla hakijalla ei ole ennestään jatko-opinto-oikeutta, sitä on haettava hakuajat huomioiden erillisellä hakemuksella. Tehtävää voivat hakea myös opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat, joiden maisterin tutkinto on hakuvaiheessa vielä kesken.
Tarjoamme
Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.
Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2-4 mukaan. Palkkasi työsuhteen alussa on noin 2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.
Hakeminen
Hakemuksiin tulee liittää pdf-muodossa:
- Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
- Lyhyt vapaamuotoinen hakemuskirje (enintään 2 sivua) sisältäen tutkimusintressisi, uratavoitteesi ja aiemman kokemuksesi sekä ansiosi suhteessa tämän tehtävän pätevyyteen.
- Tutkintotodistus (korkein tutkinto).
- Mahdollinen numeroitu julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaan kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
Lähetä hakemuksesi 28.2.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.
Lisätietoja tehtävästä antavat professori Tommi Mikkonen (tommi.j.mikkonen@jyu.fi) ja tutkijatohtori Majid Haghparast (majid.m.haghparast@jyu.fi). Lisätietoja tehtävän hakuun liittyen antaa HR Partner Elina Korhonen, it-hr-servicecentre@jyu.fi.
Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.
Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen ja sisäinen harkinta. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.
Informaatioteknologian tiedekunta
Jyväskylän yliopiston 2600 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.
Informaatioteknologian tiedekunta on alallaan Suomen ensimmäinen ja suurin. Tiedekunnan missiona on luoda tiedeperusteisesti yhteiskunnan digitaalista tulevaisuutta. Tutkimuksessa, koulutuksessa ja sidosryhmäyhteistyössä tiedekunta yhdistää kokonaisvaltaisesti teknologian, informaation, organisaatioiden ja liiketoiminnan sekä ihmisen näkökulmat. Vahva yhteistyö yritysten ja yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa perustuu pitkäjänteiselle tutkimukselle. Tiedekunnan tutkimus on järjestynyt neljän toiminta-alueen kautta, jotka ovat laskennallinen tiede, tekniikka, tietojärjestelmätiede ja koulutusteknologia ja kognitiotiede. Tiedekunnassa toimivat perinteisesti luonnontieteellisen ja kauppatieteellisen alan koulutusohjelmat, joiden lisäksi on viime vuosina avattu uusia tekniikan alan koulutusohjelmia. Monitieteisyys toteutuu meillä hyvin konkreettisesti jo tiedekunnan sisällä, jonka lisäksi ympäröivä monialainen yliopisto tarjoaa hedelmällisen maaperän erilaisille tutkimusavauksille ja muulle yhteistyölle.
Tiedekunta sijaitsee luonnonkauniilla Mattilanniemen kampuksella järven rannalla. Tiedekunnan toiminnasta löydät lisätietoja www-sivuiltamme. Tutustuthan erityisesti tutkimustoimintaamme ja opetussuunnitelmiimme.