Skip to main content

Väitöskirjatutkija, psykologia ja kognitiivinen neurotiede

Psykologian laitos hakee 1-2 väitöskirjatutkijaa psykologian ja kognitiivisen neurotieteen tohtoriohjelmaan.

Tehtävä on haettavissa syksyllä 2024 tai aiemmin jatko-opinto-oikeuden saaneille opiskelijoille 1.4.2025 alkaen enintään neljän vuoden määräajaksi. Kognitiivisen neurotieteen tohtoriohjelman opiskelijoista hakukelpoisia ovat ne, joiden pääohjaaja on psykologian laitoksen henkilökuntaa. Määräaikaisuuden syy on jatkokoulutus tohtoriksi.

Haku alkaa 30. tammikuuta 2025 ja päättyy 28. helmikuuta 2025, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Väitöskirjatutkijan tehtävät painottuvat väitöskirjaan tähtäävään tutkimukseen, jatkokoulutukseen, avustaviin opetustehtäviin sekä niihin liittyviin muihin tehtäviin. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito ohjeistuksissa (tohtorikoulutettava). Tehtävissä edellytetään hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa jatko-opinto-oikeudelle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Väitöskirjatutkijalta edellytetään ylempi korkeakoulututkinto ja jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tohtorikoulun psykologian tai kognitiivisen neurotieteen tohtoriohjelmissa. 

Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2-4 mukaan. Palkkasi työsuhteen alussa on noin 2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää pdf-muodossa:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
  2. Kansilehti (liitetään kohtaan "haku/motivaatiokirje"): 

    -Hakijan nimi

    -Haettu työsuhteen kesto/rahoitusaika

    -Tohtoriopintojen aloitus (kk/v)

    -Arvioitu valmistuminen (kk/v)

    -Väitöskirjan nimi

    -Väitöskirjan muoto (monografia/artikkeliväitöskirja)

    -Tiedekunnan tutkimuksen vahvuusalue

    -Ohjaajat (pääohjaaja ensin)

    -Ohjausryhmän ulkopuolinen seurantaryhmän jäsen

    -Aikaisemmin saatu rahoitus, rahoitusaika ja rahoituslähde

    -Tällä hetkellä ratkaisemattomat rahoitushakemukset

  3. Julkaisuluettelo (sisältäen myös kongresseissa pidetyt poster- ja paper -esitykset) noudattaen Suomen Akatemian ohjeistusta.

  4. Tutkimussuunnitelma (enintään 5 sivua + lähteet), joka noudattelee muutoin jatko-opinto-oikeuden hakuvaiheen tutkimussuunnitelmaohjeita, mutta sisältää erityisen painotetusti seuraavat:

    - Selvityksen tutkimuksen edistymisestä (tutkimuksen vaihe, mahdolliset valmisteilla olevat, arviointiin lähetetyt tai julkaistut artikkelit sekä analyysien vaihe).

    - Työsuunnitelma rahoituskaudelle (liikkuvuussuunnitelma ja julkaisusuunnitelma)

  5. Tutkintotodistus (korkein tutkinto) 

Lisäksi väitöskirjan ohjaajan tulee lähettää sähköpostilla lausunto väitöskirjan edistymisestä tohtoriohjelman koordinaattorille: Tiina Volanen, tiina.m.volanen@jyu.fi,

Lähetä hakemuksesi 28.2.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.

Lisätietoja antaa psykologian laitoksen johtaja, professori Juha Holma (juha.m.holma@jyu.fi, +358408053488)

Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.

Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen ja sisäinen harkinta. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.

Psykologian laitos

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta on vahvoilta juurilta ponnistava ja rohkeasti kestävää tulevaisuutta rakentava tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tiedekunnan missiona on Oppiminen ja hyvinvointi kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajana. Opettajankoulutuksessa sekä psykoterapeuttikoulutuksessa tiedekunta on maan kärkitoimijoita.

Tiedekunnan korkeatasoisen ja kansainvälisesti tunnetun tutkimuksen vahvuuksia ovat oppiminen, opetus ja vuorovaikutus. Tutkimuksen viisi painopistettä ovat: Koulutus, opetus ja interventiot; Oppimisen psykologinen ja neurokognitiivinen perusta; Vuorovaikutteiset ja teknologiset oppimisympäristöt; Lapsuus, perhe, vuorovaikutus ja hyvinvointi sekä Hyvinvointi, oppiminen ja vuorovaikutus työssä. Tiedekunnassa koordinoitavia infrastruktuureja ja verkostoja ovat mm.  monitieteinen aivotutkimus (CIBR), ihmistieteiden metodikeskus (IHME), psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka, monitieteinen perhe- ja lapsuustutkimus sekä oppimisen ja opetuksen tutkimus (CLT).

Jyväskylän yliopiston 2600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti