Skip to main content

Väitöskirjatutkija resilientin korjausrakentamisen rakennusfysiikkaan (lämpö- ja kosteustekniikka)

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta, innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja yhteiskuntien suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Insinööritieteiden korkeakoulu on kansainvälinen yksikkö, jossa on lähes 70 lahjakasta professoria ja 3400 kokopäiväistä opiskelijaa. 

Väitöskirjatutkija resilientin korjausrakentamisen rakennusfysiikkaan (lämpö- ja kosteustekniikka)

Työtehtävästä

Ilmastonmuutos tuo ennennäkemättömiä haasteita rakennetulle ympäristölle. Pohjoismaissa lämpimämmät kesät ja usein toistuvat helleaallot aiheuttavat uusia riskitekijöitä rakennuksille, joita ei ole suunniteltu näihin olosuhteisiin. Lisäksi äärimmäiset sateet ja muuttuvat kosteusolosuhteet voivat nopeuttaa olemassa olevien rakenteiden rappeutumista. Kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi, rakennustemme on oltava kestäviä, terveellisiä, ja energiatehokkaita. Näihin monimutkaisiin haasteisiin vastaaminen edellyttää monitieteellistä lähestymistapaa ja järjestelmällisiä ratkaisuja.

Tämä rakennustekniikan laitoksen väitöskirjatutkimus tutkii, miten kosteustekninen rakennusfysiikka voi antaa tietoa materiaalipohjaisista korjausstrategioista. Työ saattaa sisältää yhteistyötä Viron TalTechin sekä muiden ulkomaisten oppilaitosten kanssa. Tutkimustoimintaan voi sisältyä rakennusmateriaalien kokeellista testausta, olemassa olevien rakennusten kenttämittauksia ja numeerisia simulointeja. Tehtävään voi myös kuulua diplomityövaiheen opiskelijoiden tukeminen heidän tutkimuksessaan sekä rahoitusehdotusten laatiminen.

Väitöskirjatutkimuksen rahoitus kestää kolme vuotta, jonka jälkeen on yhteisellä päätöksellä mahdollisuus yhden vuoden jatkoon. Sopimus tehdään aluksi kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen jatko on mahdollinen onnistuneiden opintojen ja tutkimuksen edistymisen perusteella. Pakollinen opintojen väliarviointi suoritetaan toisen vuoden aikana. Lisätietoa: Tohtoriopintojen väliarviointi (Midterm review).

Vaatimukset

Tehtävään voivat hakea henkilöt, joilla on maisterin tutkinto rakennustekniikasta, arkkitehtuurista tai muulta soveltuvalta alalta. Suosittelemme hakijoita hakemaan maisterin tutkintonsa jälkeen, mutta mikäli valmistuminen on odotettavissa pian, voimme silti harkita hakemustanne.

Tohtoriopintoihin hakeutuvan hakijan tulee täyttää Aalto-yliopiston pääsyvaatimukset, lue lisää Insinööritieteiden tohtoriohjelma - Hae meille! Huomioi, ettei hakijoiden odoteta hakevan tohtoriohjelmaan vielä tässä vaiheessa - vain valittu hakija tekee tämän seuraavan mahdollisen hakujakson aikana.

Vahvat kirjalliset ja suulliset englannin kielen taidot ovat välttämättömät.

Suositeltava aiempi kokemus

Kokemus jostakin seuraavista aloista on eduksi valintaprosessissa:

  • Dynaamiset kosteustekniset tai HAM-simulaatiot (lämpö, ilma ja kosteus)
  • Energian/rakentamisen suorituskyvyn simuloinnit
  • Laboratoriotestaus materiaaleilla (erityisesti maapohjaisilla, biopohjaisilla tai muilla huokoisilla materiaaleilla)
  • Rakennusfysiikkaan liittyvä kokeellinen tutkimus
  • Ohjelmointi (esim. Python, MATLAB)
  • Sisämukavuusanalyysi
  • Elinkaariarviointi
  • Kulttuuriperinnön suojelu

Suomen kielen taito on eduksi, muttei välttämätöntä.

Sijainti ja edut

Tämän väitöskirjatutkimuksen pääpaikka on Aalto-yliopisto. Sijaitsemme Espoossa Aallon Otaniemen kampuksella, vain 15 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Tutustu kampukseemme virtuaalikierroksella täällä: Aalto Virtuaalinen kampuskierros.

Pohjoismaiset arvomme tasa-arvosta, yhteistyöstä ja matalasta hierarkiasta heijastuvat Suomen työkulttuurissa, mikä edistää joustavuutta ja osallistavuutta. Suomi sijoittuu tutkimuksissa jatkuvasti yhdeksi maailman parhaista maista elämänlaadun, turvallisuuden ja innovaation suhteen. Kuutena peräkkäisenä vuotena Suomi on ollut maailman onnellisin maa kansainvälisen The World Happiness Reportin mukaan. Stabiilin ja turvallisen maineensa lisäksi Suomi menestyy myös tutkimuksen ja kehityksen, digitalisaation ja yrittäjyyden saralla. Suomi tarjoaa turvallisen ja tukevan ympäristön, jossa on valtion tukemia palveluita, kuten edullisia päivähoitopalveluja, laajaa terveydenhuoltoa ja maailmankuulua julkista koulutusta.

Aalto-yliopisto soveltaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Rahoitusta on kolmeksi vuodeksi, mahdollisuudella neljänteen lisävuoteen. Lisäetuihin kuuluvat mm. työterveyshuolto, eläkejärjestelmä ja muut tukevat palvelut.

Hakemusvaatimukset

Hakemukset tulee jättää rekrytointijärjestelmä Workdayn kautta ao. linkistä "Hae nyt!". Hakemukset tulee toimittaa englanniksi. Sisällytä hakemukseesi seuraavat asiakirjat:

  • CV
  • Motivaatiokirje
  • Maisterityön käsikirjoitus
  • Yhteystiedot kahdelle akateemiselle suosittelijalle, joihin voimme ottaa yhteyttä suosituksia varten

Suosittelemme käyttämään tätä CV-pohjaa hakemuksessasi: CV-pohja. Seuraavat tiedot tulisi sisällyttää ansioluetteloon:

  • Maisterityön otsikko, ohjaaja, laitos ja yliopisto
  • Tiedot vaihto-ohjelmista tai ulkomailla suoritetuista opiskelujaksoista
  • Tutkimuskokemus (esim. laboratoriotyö, simuloinnit, julkaisujen kirjoittaminen, apurahahakemukset, opettajantyö)
  • Kielitaito ja todistukset

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Magda Posani ([email protected]). Kysymyksiin hakemiseen ja rekrytointiprosessiin liittyen vastaa HR Generalisti Jenna Koskenniemi ([email protected]).  

Huomioithan, että Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee käyttää hakemiseen sisäistä Workday-järjestelmää (Workday -> Sisäiset työpaikat), ei siis edellä mainittua verkkosivulinkkiä, käyttämällä omaa käyttäjätunnustaan.

Aikataulu

Hakuaika päättyy 15. tammikuuta 2025. Odotettu aloituspäivä on maaliskuussa 2025.

Mikäli haluat aloittaa aiemmin kuin maaliskuussa 2025 tai ennakoit haasteita kyseisen aloituspäivän suhteen ja haluaisit lykätä sitä, ilmoita tästä motivaatiokirjeessäsi. Odotamme innolla hakemustasi ja uuden tutkijan vastaanottamista tiimiimme!

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävä avoimeksi, laajentaa hakuaikaa ja avata uudelleen hakuprosessin.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti