Skip to main content

Yliopistonlehtori, opetus- ja tutkimusalana kasvitiede

Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta hakee

 

YLIOPISTONLEHTORIA, opetus- ja tutkimusalana kasvitiede

 

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen viimeistään 1.9.2025.

 

Haemme yliopistonlehtoria, jolla on kokemusta ja taitoa kasvitieteen opetuksesta ja tutkimuksesta.

 

Yliopistonlehtori tulee opettamaan kasvitieteen alalla pääasiassa tiedekunnan kandiohjelmissa, mukaan lukien laboratorio-opetus sekä kasvifysiologian ja -anatomian opetus.. Yliopistonlehtori kehittää alan opetusta yhdessä koulutusohjelman muiden opettajien kanssa, toimii ohjaavana opettajana ja ohjaa tutkielmia, sekä tekee tieteellistä tutkimustyötä alalla. Tiedekunnan yliopistonlehtorien opetustehtävien osuus kokonaistyöajasta on 40-60% sisältäen kurssiopetuksen lisäksi opetuksen suunnittelua, opetushallinnon tehtäviin osallistumista ja tutkielmien ohjausta.

 

Tutkimuksen osalta arvostamme etenkin kasvitieteen alaan liittyvää toimintaa, sekä muuta Organismi- ja evoluutiobiologian tutkimusohjelman kasvitieteellistä osaamista täydentävää ja yliopistonlehtorin antamaa opetusta tukevaa tutkimustoimintaa.

 

VALINTAKRITEERIT

 

Tehtävään valittavalta edellytetään tohtorin tutkintoa, kokemusta ja näyttöä tieteellisestä tutkimustyöstä sekä korkeatasoisesta tutkimukseen perustuvasta opetuksesta ja opinnäytetöiden ohjauksesta.

 

Yliopistonlehtorin arviointikriteerit muodostuvat kolmesta osa-alueesta:

 

Opetus- ja ohjausansiot:

  • Kokemusta tutkimusperusteisesta opetuksesta ja ohjauksesta sekä muita opetuksellisia ansioita
  • Kykyä kehittää opetusta
  • Pedagoginen kyvykkyys

 

Tutkimukselliset ansiot:

  • Näyttöä aktiivisesta julkaisutoiminnasta viimeisten vuosien ajalta
  • Osoitus muusta tieteellisestä toiminnasta
  • Esimerkiksi näyttöjä itsenäisestä tutkimustoiminnasta, kyvystä johtaa tutkimusryhmää, toimiminen kansallisissa tai kansainvälisissä tutkimusryhmissä tai verkostoissa, kokemus tutkimusrahoituksen hankkimisesta.

 

Yhteiskunnallinen vuorovaikutus

  • Näyttöjä yhteiskunnallisesta vuorovaikuttamisesta.

 

Tehtävän täytön lyhytlistalle valituilta hakijoilta tullaan pyytämään opetusnäyte suomeksi. Opetustaito arvioidaan Helsingin yliopistossa opetus- ja tutkimustehtäviä täytettäessä ja tehtävään valittavan henkilön opetustaito tulee olla arvioitu hyväksi (kts. arviointimatriisi ).

Yliopistoista annetun asetuksen mukaan yliopistonlehtorilta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta. Kasvitieteen yliopistonlehtorin tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää, että hän hallitsee suomen kielen. Tehtävä edellyttää myös hyvää englannin kielen taitoa.

 

 

 

MITÄ TARJOAMME

 

Helsingin yliopisto on yksi maailman johtavista monitieteisistä tutkimusyliopistoista. Se on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö ja tasa-arvoinen työnantaja. Yliopiston Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta on alansa merkittävin tutkimuksen ja opetuksen yksikkö maassamme. Tiedekunta koostuu kolmesta tutkimusohjelmasta: Ekosysteemit ja ympäristö, Organismi- ja evoluutiobiologia, ja Molekulaariset ja integratiiviset biotieteet.

 

Yliopistonlehtorin tehtävä sijoittuu laaja-alaiseen ja monitieteiseen Organismi- ja evoluutiobiologian tutkimusohjelmaan . Tutkimuksemme keskittyy organismi- tai populaatiotasoille, kohdistuen moniin eri lajeihin yksisoluisista selkärangattomiin ja kasveista selkärankaisiin. Tutkimusohjelman tutkimuksen lähestymistavat ovat monipuolisia ja vaihtelevat molekyylibiologiasta fysiologiaan ja evolutiiviseen genetiikkaan ja genomiikkaan, sekä teoreettiseen mallintamiseen ja bioinformatiikkaan. Tutkimuksessa luodaan ja käytetään hyödyksi suuren skaalan ekologisia, bioinformatiikan ja metabolomiikan eli solujen aineenvaihduntatuotteiden aineistoja. Yliopiston Viikin kampuksen ja biologisten tutkimusasemien ajantasaiset infrastruktuurit ja työympäristö tarjoavat tutkimukselle ja opetukselle vahvan tuen.

 

Tarjoamme vastuullisen ja mielenkiintoisen työn monipuolisessa toimintaympäristössä. Tiedekunnassa pääset toteuttamaan alan tutkimukseen perustuvaa, ylintä koulutusta Suomessa ja olet osa kansainvälisesti arvostettua ja laadukasta tieteellistä tutkimustoimintaa. Tehtävä antaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattiosaamista monitieteisessä työyhteisössä. Työn tukena ovat tutkimusohjelman ja tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilökunta sekä Viikin kampuksen hallinto- ja tekninen henkilökunta.

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 6-7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa, jolloin bruttopalkka on 4200 -5 300 euroa kuukaudessa. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

 

HAKUOHJEET

 

Pyydämme liittämään hakemukseen motivaatiokirjeen (enintään 1 sivu) missä on perustelut sille miksi haet tehtävää, yliopistoportfolion sekä selvityksen muusta toiminnasta, jonka haluat saattaa tiedekunnan tietoon. Hakemusasiakirjat toivotaan yhtenä pdf-tiedostona.

Ohjeet yliopistoportfolion laatimiseen: https://www.helsinki.fi/fi/tutustu-meihin/ura-ja-avoimet-tyopaikat/avoim...

Ulkoiset hakijat hakevat tehtävää rekrytointijärjestelmässä Hae nyt -linkin kautta. Hakijat, joilla on helsinki.fi-käyttäjätunnukset ja voimassa oleva työsopimus, apurahatutkijan sopimus, vierailevan tutkijan tai vierailevan professorin sopimus Helsingin yliopistossa hakevat tehtävää Työntekijän kirjautuminen -linkin kautta

 

Hakuaika päättyy 17.1.2025 (klo 23.59).

 

Helsingin yliopisto toivoo hakijoita monipuolisesti eri sukupuolten edustajista, kieli- ja kulttuuritaustoista sekä vähemmistöistä.

 

LISÄTIETOJA

 

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimusohjelman johtaja, Anna-Liisa Laine (anna-liisa.laine(at)helsinki.fi, puh. +358 50 4484430) sekä Biologian kandiohjelman johtaja, yliopistonlehtori Timo Saarinen ([email protected], puh. 02941 57767)

 

Lisätietoa rekrytointiprosessista antaa HR-asiantuntija Harri Hamara (harri.hamara(at)helsinki.fi, puh. +358 504489965)

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti