Skip to main content

Yliopistonlehtori, varhaiskasvatustiede

Kasvatustieteiden laitos hakee varhaiskasvatustieteen yliopistonlehtoria 1.8.2025 alkaen.  Tehtävä on toistaiseksi voimassa.

Yliopistonlehtorin tehtäviin kuuluu varhaiskasvatustieteen opetus- ja ohjaustehtävät, tutkimusperustainen pedagoginen kehittämistyö sekä osallistuminen kotimaiseen ja kansainväliseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Opetustehtävissä painottuvat varhaiskasvatuksen pedagoginen johtaminen ja asiantuntijuus sekä kasvatustieteiden alan opinnäytetöiden ja harjoitteluiden ohjaus.

Haku alkaa 16. tammikuuta 2025 ja päättyy 16. helmikuuta 2025, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Hakijalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa sekä asiantuntijuutta varhaiskasvatuksen alalla. Edellytämme hakijalta myös näyttöjä Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden vahvuusalueisiin linkittyvästä tutkimuksesta.

Tehtävään valittaessa eduksi katsotaan varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus, varhaiskasvatukseen liittyvä opetuskokemus sekä tutkimusnäytöt.

Yliopistonlehtorin tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa.Hyvä englannin kielen taito ja kyky antaa opetusta englannin kielellä katsotaan hakijalle eduksi. Opetuskielenä painottuu suomi, mutta myös englantia käytetään. Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Yliopistonlehtorin tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 6 mukaan. Palkkasi on noin 4200-4700 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
  2. Lyhyt vapaamuotoinen hakemuskirje (enintään 2 sivua) sisältäen tutkimusintressisi, uratavoitteesi ja aiemman kokemuksesi sekä ansiosi suhteessa tämän tehtävän pätevyyteen.
  3. Numeroitu julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaan kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
  4. Enintään 5 julkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä PDF-tiedostona) tai valitut julkaisut -tiedosto, josta löytyy julkiset linkit valittuihin julkaisuihin (enintään 5). 
  5. Tutkimussuunnitelma: lyhyt kirjallinen selostus (enintään 4 sivua) hakijan tutkimusansioista, tutkimuksen johtamisesta ja tutkimusrahoituksen hakemisesta sekä tehtävään liittyvä tutkimussuunnitelma ja visio siitä, miten hakijan nykyinen ja tuleva toiminta tukee Jyväskylän yliopistossa tehtävää tutkimusta ja kansainvälistä yhteistyötä.  
  6. Ohjeistuksen mukaisesti laadittu opetusportfolio eli kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (ohjeistus Tule meille töihin -sivustolla).

Lähetä hakemuksesi 16.2.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.

Lisätietoja antaa Kasvatustieteiden laitoksen johtaja Tarja Ladonlahti, [email protected].

Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.

Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen, sisäinen harkinta ja ulkopuolisten asiantuntijoiden antamat arviot. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.

 

Kasvatustieteiden laitos

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta on vahvoilta juurilta ponnistava ja rohkeasti kestävää tulevaisuutta rakentava tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tiedekunnan missiona on Oppiminen ja hyvinvointi kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajana.  Opettajankoulutuksessa sekä psykoterapeuttikoulutuksessa tiedekunta on maan kärkitoimijoita.

Tiedekunnan korkeatasoisen ja kansainvälisesti tunnetun tutkimuksen vahvuuksia ovat oppiminen, opetus ja vuorovaikutus.  Tutkimuksen viisi painopistettä ovat: Koulutus, opetus ja interventiot; Oppimisen psykologinen ja neurokognitiivinen perusta; Vuorovaikutteiset ja teknologiset oppimisympäristöt; Lapsuus, perhe, vuorovaikutus ja hyvinvointi sekä Hyvinvointi, oppiminen ja vuorovaikutus työssä. Tiedekunnassa koordinoitavia infrastruktuureja ja verkostoja ovat mm.  monitieteinen aivotutkimus (CIBR), ihmistieteiden metodikeskus (IHME), psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka, monitieteinen perhe- ja lapsuustutkimus sekä oppimisen ja opetuksen tutkimus (CLT).  Tiedekunnassa toimii myös Suomen Akatemian rahoittama Oppimisen dynamiikan ja interventiotutkimuksen huippututkimusyksikkö (www.interlearn.fi)

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti