Skip to main content

Poliisitarkastaja

Haemme Poliisihallitukseen, ammattimaisen ja järjestäytyneen rikollisuuden painopisteelle poliisitarkastajaa vakituiseen virkaan.

Haemme Poliisihallitukseen poliisitarkastajaa vakituiseen virkaan. Tehtävä sijoittuu Poliisihallituksen poliisitoimintayksikköön rikostorjunnan vastuualueelle ammattimaisen ja järjestäytyneen rikollisuuden painopisteelle, jossa rikostorjunnan ohjaamista, kehittämistä ja suunnittelua tehdään yhteistyössä tiiminä. Virkapaikka on Espoo.

Tehtävä sisältää seuraavia vastuita ja osavastuista, joista sovitaan tarkemmin henkilökohtaisessa toimenkuvassa:
Poliisitarkastaja ohjaa, kehittää, seuraa ja suunnittelee seuraavia osa-alueita:
- ammattimaisen ja järjestäytyneen rikollisuuden rikoslajineutraali torjunta (estäminen, paljastaminen ja selvittäminen)
- sisäinen turvallisuus, mukaan lukien verkkoympäristö sekä sisäisen turvallisuuden liitynnät kansalliseen turvallisuuteen
- rikostiedustelu
- terrorismin torjunta
- erityinen henkilöturvallisuus
- salaiset tiedonhankintakeinot
- tilannekuva, kohdevalinta ja yhteistyö.

Lisäksi tehtävä sisältää seuraavat osa-alueet:
- kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön valmisteluun osallistuminen
- ohjausinstrumenttien laatiminen, ylläpito ja yhteistyö
- rikostorjunnan tietojärjestelmäkehitykseen osallistuminen.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Erityiset kelpoisuusvaatimukset poliisitarkastajan tehtävään ovat poliisin hallinnosta annetun asetuksen (158/1996) 16 § 1 mom. 10 kohdan nojalla:
a) poliisipäällystön tutkinto, poliisipäällystön virkatutkinto tai poliisin ylempi ammattikorkeakoulututkinto; taikka
b) korkeakoulututkinto ja tehtävän edellyttämä perehtyneisyys.

Kielitaidon osalta vaatimuksena on poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 a § 2 momentin nojalla suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Valtion virkojen yleisistä kelpoisuusvaatimuksista on säädetty valtion virkamieslaissa (750/1994), jonka 7 §:n perusteella poliisimiehen tehtävään nimitettävän on oltava Suomen kansalainen.

Kielitaitovaatimukset

  • Ruotsi
    • Suullinen osaaminen: Tyydyttävä
    • Ymmärtäminen:
    • Kirjallinen osaaminen: Tyydyttävä
  • Suomi
    • Suullinen osaaminen: Hyvä
    • Ymmärtäminen:
    • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

Hakijalta odotamme

Poliisitarkastajan tehtävään nimitettävältä edellytettävää kelpoisuutta koskevat vaatimukset on kuvattu edellä.

Poliisitarkastajan tehtävään valittavalta odotamme lisäksi monipuolista kokemusta poliisitoiminnan eri osa-alueilta sekä kokemusta erityisesti toimenkuvaan sisältyvistä kokonaisuuksista, joita poliisitarkastaja ohjaa, kehittää, seuraa ja suunnittelee. Lisäksi tehtävässä tarvitaan kokemusta valtakunnallisista kehittämis- ja suunnittelutehtävistä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja laajojen asiakokonaisuuksien hallintaan.

Odotamme hakijalta myös laaja-alaista kokemusta yhteistyöstä poliisiyksiköiden ja sidosryhmäyhteistyötahojen kanssa. Tehtävässä tarvitaan hyviä esiintymis-, viestintä- ja vuorovaikutustatoja, hyvää yhteistyö- ja paineensietokykyä sekä valmiuksia kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan asiantuntijana.

Tehtävässä tarvittava muu kielitaito

  • Englanti
    • Suullinen osaaminen: Hyvä
    • Ymmärtäminen:
    • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

Tarjoamme sinulle

Henkilöstömme käytettävissä ovat liukuva työaika, lounasetu, kattavat työterveyshuollon palvelut sekä mahdollisuus käyttää työaikaa liikuntaan työkyvyn ylläpitämiseksi. Pääosassa tehtävistämme on mahdollisuus hyödyntää etätyötä. Tuemme henkilöstömme työtehtävien edellyttämää ammattitaidon ylläpitämistä ja osaamisen kehittämistä sekä omaehtoista opiskelua. Lisäksi meillä järjestetään aktiivisesti työhyvinvointi- ja virkistystoimintaa.

Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Turvallisuusselvitys sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen.

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävästä antaa poliisiylitarkastaja Minna Ketola, puh. +358 295 481 887 (lomalla 22.7. - 11.8.)sekä poliisitarkastaja Tuomas Pöyhönen, puh. +358 295 481 884 (lomalla 28.7.2024 saakka, tavoitettavissa 29.7. lukien).

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Poliisihallituksen kirjaamo

    Vuorimiehentie 3
    02150 Espoo

  • Työnantaja

    Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista. Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina.

    Poliisihallitus toimii Suomen poliisin ylijohtona. Henkilöstöllämme on erilaisia koulutustaustoja ja rekrytoimme työuran eri vaiheissa olevia osaajia. Meillä työskentelee poliisien lisäksi useiden muiden alojen ammattilaisia. Yhteisenä tehtävänämme on poliisin toiminnan ja palvelujen valtakunnallinen ohjaus ja kehittäminen. Jatkuvasti muuttuva toimintaympäristö haastaa meitä kehittymään ja muuttumaan sekä tekemään laaja-alaisesti yhteistyötä. Poliisihallituksen valtakunnallisissa työtehtävissä on mahdollista vaikuttaa ja kehittää sekä osallistua myös kansainväliseen yhteistyöhön.

    Sijainti
    Espoo

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Espoo, Vuorimiehentie
    Vuorimiehentie 3
    02150 Espoo
  • Tutustu työnantajaan

    Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Pääosassa tehtävistämme on mahdollisuus työskennellä etänä.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Työaikamuodon selite: Liukuva työaika
  • Koeaika: Tehtävään nimitettäessä voidaan käyttää enintään kuuden (6) kuukauden pituista koeaikaa.
  • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus on määritelty Poliisihallituksen palkkausjärjestelmän vaativuustasoon 60.15, jonka peruspalkka on 5067,49 €/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa enintään 50 % peruspalkasta. Uudella henkilöllä em. henkilökohtaisen työsuorituksen osuus voi yleensä olla 18-26 % peruspalkasta.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti