Skip to main content

Rikoskomisario 08.09 virka, huumerikostutkinta

Näytä lisää

Rikoskomisarion virka sijoittuu rikostorjuntasektorin huumerikostutkintaan, tehtävänä toimia tutkintaryhmän tutkinnanjohtajana ja päällystöesihenkilönä.

Huumerikostutkintaryhmä on asiantuntijaryhmä, jonka päätehtäväksi on poliisilaitoksen työjärjestyksessä ja ohjesäännössä määritetty vakavien huumausainerikosten paljastaminen ja tutkinta, järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvien ja tällaisten ryhmien hallinnassa olevissa tiloissa tapahtuneiksi epäiltyjen väkivaltarikosten tutkinta. Tutkintaryhmälle ohjataan tapauskohtaisesti myös muita, vakavaan rikollisuuteen tai uhkiin liittyviä asioita.

Huumerikostutkinnan päällystöesihenkilön tehtäviin kuuluvat lisävastuina myös poliisilaitoksen yleisjohtajan ja/tai päivystävän tutkinnanjohtajan tehtävä ja poliisilaitoksen telepakkokeinovastaavan tehtävät sekä muiden rikostorjuntasektorin tutkinnanjohtajien sijaisena toimiminen.

Säännöllinen etätyö ei ole tehtävässä mahdollista.

Rikostorjuntasektorin ja huumerikostutkinnan yleiset tehtävät on määritelty tarkemmin poliisilaitoksen ohjesäännössä ja työjärjestyksessä.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Erityiset kelpoisuusvaatimukset: Rikoskomisario virkaan erityisinä kelpoisuusvaatimuksina on (Asetus poliisin hallinnosta 16§ (16.2.2017/105)
a) poliisipäällystön tutkinto, poliisipäällystön virkatutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisin ylempi ammattikorkeakoulututkinto;
b) poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka
c) korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen;

Yleiset kelpoisuusvaatimukset: Virkaan voidaan nimittää valtion virkamieslain (19.8.1994/750) 7 §:n mukaan vain Suomen kansalainen. Virkamieheksi nimitettävän tulee valtion virkamieslain 8 §:n mukaan olla täyttänyt 18 vuotta.

Kielitaidosta on säädetty valtioneuvoston asetuksella poliisin hallinnosta (158/1996) 16 a §:ssä. Poliisilaitos on kaksikielinen.

Kielitaitovaatimukset

  • Ruotsi
    • Suullinen osaaminen: Tyydyttävä
    • Kirjallinen osaaminen: Tyydyttävä
  • Suomi
    • Suullinen osaaminen: Hyvä
    • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

Hakijalta odotamme

Hakijalta odotamme aiempaa kokemusta ja ajantasaista osaamista tutkintatoimen johtamisesta erityisesti paljastavan tai vaativan rikostutkinnan alalta, erittäin vahvaa osaamista ja sitä tukevaa kokemusta salaisesta tiedonhankinnasta ja salaisten pakkokeinojen käytöstä, hyviä osoitettuja esimiesvalmiuksia, tuloshakuisuutta, oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Odotamme myös osaamista kansainvälisestä rikostorjuntaan liittyvästä yhteistyöstä, sen keinoista ja merkityksen ymmärtämisestä rikostorjunnassa. Sujuva englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen on tehtävässä tarpeen.

Hakijalle voidaan lukea eduksi aiempi, päällystötasoinen kokemus tutkinnanjohtajana toimimisesta, kokemus huumausainerikosten tutkinnasta, suoritettu salaiseen tiedonhankintaan erityisesti koulutetun, pidättämiseen oikeutetun virkamiehen koulutus (STEKPOV) ja voimassa oleva yleis- ja kenttäjohtajatutkinto. Eduksi voidaan lukea myös muu osaaminen, kuten muu kielitaito.

Tarjoamme sinulle Tarjoamme kattavan työterveyshuollon sekä työnantajan osittain tukeman työpaikkaruokailun (ePassi). Espoon pääpoliisiasemalla on myös uudistettu kuntosali, jossa pystyt pitämään yllä työhyvinvointiasi. Työpäivän tai treenin jälkeen pääset nauttimaan rentouttavista löylyistä uusitun pukuhuoneen yhteydessä olevassa uusitussa saunassa. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Henkilöön kohdennetaan viran tai tehtävän aikana henkilöturvallisuusselvityksen mukaista nuhteettomuusseurantaa.

Turvallisuusselvitys sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen.

Hakuprosessin edetessä hakijoita saatetaan pyytää antamaan terveydestään sellaisia tietoja, joilla on merkitystä tehtävän hoidossa tai osallistumaan asian selvittämiseksi suoritettaviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin (valtion virkamieslaki 8 b §).

Yhteystietomme

Kai Käkelä,Rikosylikomisario,P. 0295 439 112,(vuosilomalla 21.7.2024 asti)

Lauri Hakkala,Ylikomisario,P. 0295 438 489,(vuosilomalla 22.7-11.8.2024)

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Länsi-Uudenmaan poliisilaitos, kirjaamo

    PL 20
    02631 Espoo

  • Työnantaja

    Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista.

    Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen keskuspaikkana toimii Espoon pääpoliisiasema ja muut poliisiasemat ovat Kirkkonummella, Lohjalla ja Raaseporissa. Poliisilaitos on kaksikielinen.

    Vastaamme alueellamme yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta, rikosten ja häiriöiden ennalta estämisestä sekä rikosten esitutkinnasta ja syyteharkintaan saattamisesta. Tätä työtä meillä tekee noin 570 henkilöä, joista poliiseja on noin 460. Kumppaneitamme ovat alueen kuntien lisäksi mm. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Rajavartiolaitos sekä Puolustusvoimat alueellamme sijaitsevine varuskuntineen.

    Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella sijaitsee 10 kuntaa Espoosta Hankoon. Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo toimii vilkkaana elinkeinoelämän keskuksena. Poliisilaitoksen alueella on erilaisia liikenteellisiä erityispiirteitä, kuten neljä vilkasta valtaväylää, metro, Raide-Jokeri pikaraitiolinja, maan suurimpia kauppakeskuksia, sekä vastakohtana monipuolinen luonto, merenrantaa ja järviä.

    Sijainti
    Espoo

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Espoon pääpoliisiasema
    Nihtisillankuja 4
    02630 Espoo
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Muut työpaikkaan liittyvät tiedot: Hakemusasiakirjoista ilmenevän, koulutuksen, työkokemuksen ja muiden seikkojen perusteella valitaan haastateltavat ja todetaan kelpoisuusvaatimukset myös vaaditun kielitaidon osalta. Myöhästyneitä hakemuksia ei voida ottaa huomioon. Hakemuksia ei palauteta.
  • Tehtävän taso: Esihenkilötaso
  • Etätyö: Ei mahdollisuutta työskennellä etänä
  • Työaikamuoto: Jaksotyöaika
  • Koeaika: Tehtävän täytössä voidaan käyttää enintään 6 kuukauden koeaikaa.
  • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus määräytyy poliisin palkkausjärjestelmän vaativuustason 08.09 mukaan. 1.3.2024 lukien voimassa olevan VES:n mukaan peruspalkka on 4070,83€ /kk, jonka lisäksi maksetaan henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella määräytyvää palkanosaa enintään 32 % ja kokemusosaa enintään 14 %. Poliisihallinnon ulkopuolelta tulevalla henkilökohtainen suoritusosa on ensin 10 % peruspalkasta ja ensimmäinen suoritusarviointi tehdään 3-6 kk kuluttua aloituksesta.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

    Rikoskomisario 08.09 virka, huumerikostutkinta

    Espoo
    Etätyö

    Julkaistu 29.07.2024

    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti