Skip to main content

Rikosylikonstaapeli 08.06.02, Kouvola

Haemme tutkintaryhmän johtajaa talous- ja petosryhmäämme Kouvolaan

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksessa on haettavana rikosylikonstaapelin (08.06.02) virka. Rikosylikonstaapelin tehtävänä on toimia tutkintaryhmän johtajana rikostorjuntasektorilla, vakavan rikollisuuden tutkintayksikön toisessa talousrikostutkintaryhmässä. Virkapaikka on Kouvolan poliisiasema.

Ryhmänjohtajan tehtävänä on johtaa ryhmän päivittäistoimintaa Kouvolan ja Lappeenrannan poliisiasemilla sekä osallistua yhdessä tutkinnanjohtajan kanssa sidosryhmäyhteistyöhön sekä ryhmän toimintaan liittyvään kouluttamiseen. Ryhmänjohtajan tehtävänä on lisäksi toimia työnjohdollisessa roolissa ja sekä myös yksikertaisimpien juttujen tutkinnanjohtajana. Ryhmänjohtaja hoitaa myös rikoshyödyn jäljittämistä, rihyselvitysten laatimista ja konsultointia.

Ryhmä vastaa talousrikoksiksi luokiteltujen rikosten, sellaisten työrikosten ja ympäristörikosten tutkinnasta, joissa toiminnalla on tavoiteltu taloudellista hyötyä sekä vaativasta rikoshyödyn jäljityksestä. Ryhmä vastaa yksinkertaisten kirjanpito- ja verorikosten, ympäristörikosten, korruptiorikosten ja reaaliaikaisten talousrikosasioiden tutkinnasta. Lisäksi törkeät petokset, Erityisesti seurattavat ja vakavat TVA (tietoverkkoavusteiset) rikokset kuuluvat ryhmän vastuulle.

Talous- ja petosrikostutkintaryhmä tekee läheistä yhteistyötä muun vakavan rikollisuuden yksikköön kuuluvien ryhmien kanssa. Ryhmän tehtävänä on ottaa osaa järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan yhdessä järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmien kanssa.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielitaitovaatimukset

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16a §:n mukaan hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Poliisilaitos on kaksikielinen.

Hakemuksen liitteeksi on laitettava nimikirjanote, ansioluettelo ja/tai vastaavat asiakirjat, joista ilmenevät kelpoisuusvaatimusten
täyttyminen myös vaaditun kielitaidon osalta.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä)

Kelpoisuusvaatimukset:

  • Erityisinä kelpoisuusvaatimuksina rikosylikonstaapelin virkaan ja määräaikaiseen virkasuhteeseen ovat a) poliisialipäällystön erikoistumisopintojen suorittaminen, poliisialipäällystötutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisialipäällystön virkatutkinto; b) poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka c) korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen / A poliisin hallinnosta (158/1996) 16.1 § 17 k.
  • Kielitaitovaatimukset

    • Ruotsi
      • Suullinen osaaminen: Tyydyttävä
      • Ymmärtäminen: Tyydyttävä
      • Kirjallinen osaaminen: Tyydyttävä
    • Suomi
      • Suullinen osaaminen: Hyvä
      • Ymmärtäminen: Hyvä
      • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

    Hakijalta odotamme

    Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää:
    - hyvää johtamistaitoa ja kykyä ohjata alaistensa työtä;
    - perehtyneisyyttä talous- ja/tai petosrikosten tutkintaan sekä siihen liittyvään yhteistyöhön muiden viranomaisten kanssa.
    - hyvää osaamista rikosten tutkinnan johtamisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä;
    - taitoa ja kykyä saavuttaa asetetut tulostavoitteet
    - taitoa ja kykyä toteuttaa poliisin strategiaa ja muita toiminnan painopisteitä;
    - hyvää poliisin ulkoisen ja sisäisen toimintaympäristön tuntemusta sekä kykyä analysoida toimintaympäristöä, ennakoida toimintaympäristön muutoksia ja kykyä tehdä analyysin perusteella toimenpide-esityksiä;
    - kykyä noudattaa itse ja valvoa säädösten, määräysten ja ohjeiden noudattamista;
    - oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta sekä rikostorjunnan kehittämistä;
    - hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä laaja-alaista sidosryhmäyhteistyötä;
    - poliisitoiminnan eri osa-alueiden mieltämistä yhdeksi kokonaisuudeksi

    Eduksi luetaan:
    - kokemus ryhmänjohtajan tai ryhmänvarajohtajan tehtävistä
    - kokemus talousrikosten tutkinnasta
    - kokemus petosrikosten tutkinnasta
    - kokemus rikostutkinnasta, erityisesti (rajoitetuin tutkinnanjohtajaoikeuksin) päätösten tekemisestä ja esitutkinnan rajoittamisesta
    - muu esimieskokemus
    - kokemus rikostutkinnasta
    - kokemus salaisten pakkokeinojen ja salaisen tiedonhankinnan käytöstä
    - kokemus rikostiedustelusta mukaan lukien avoimista lähteistä tehtävä tiedonhankinta
    - säädettyjä kielitaitovaatimuksia parempi tai laajempi kielitaito

    Tarjoamme sinulle

    Tarjoamme kattavan työterveyshuollon sekä työnantajan osittain tukeman työpaikkaruokailun (ePassi). Työtehtävän luonteesta
    riippuen työntekijällämme on mahdollisuus joustaviin työaikamuotoihin. Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin mm. järjestämällä virkistys- ja liikuntatilaisuuksia sekä luomalla mahdollisuudet työkunnon ylläpitoon.

    Tarjoamme hyvähenkisen työyhteisön ja hyvät mahdollisuudet kehittyä tehtävissä. Työympäristömme on kansainvälinen ja olemme monella tehtäväalueella edelläkävijöitä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella. Henkilöstön osaaminen, sitoutuneisuus ja aikaansaavuus ovat tuloksellisuutemme kulmakivet.

    Yhteystietomme

    Lisätietoja tehtävästä:

    Mika Salminen
    Rikoskomisario
    p. +358 295 435 670
    [email protected]

    Lari Rönkä
    Rikoskomisario
    p. +358 295 435 501
    [email protected]

    Hakemuksen lähettäminen

    Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kirjaamo

    Vuorikatu 1
    45100 Kouvola

  • Työnantaja

  • Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista. Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Kaakkois-Suomen poliisilaitos toimii Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella, viidellä eri poliisiasemalla. Pääpoliisiasema sijaitsee Kouvolassa ja poliisiasemat Haminassa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Imatralla. Poliisilaitoksen toiminta-alueella on 15 kuntaa ja n. 300 000 asukasta. Alueellamme on suuria kaupunkeja, pienempiä kuntakeskuksia sekä laajoja maaseutualueita. Toiminta-alueen pinta-ala on yli 13 000 neliökilometriä. Toimintaympäristömme on poikkeuksellisen monipuolinen. Arkeemme vaikuttavat valtakunnanraja, suuret vesistöalueet, matkustaja- ja sotilaslentokentät sekä alueen laaja viranomaisyhteistyö niin kuntien, Puolustusvoimien, Tullin kuin Rajavartiolaitoksen kanssa. Tarjoamme vakituisen työpaikan noin 500 hengelle, joista noin 400 on poliiseja. Työyhteisömme on avoin ja ilmapiiri mukava, mahdollistamme yhdessä onnistumisemme. Henkilöstön osaaminen ja aikaansaavuus ovat tuloksellisuutemme perusta, siksi koulutamme henkilöstöämme ja panostamme heidän ammattitaitonsa ylläpitoon. Toimintaamme johdetaan tietopohjaisesti ja valmentavan työkulttuurin keinoin. Tarjoamme hyvän ja kattavan työterveyshuollon, työnantajan tukeman työpaikkaruokailun, virkistys- ja liikuntatilaisuuksia sekä hyvät mahdollisuudet työkunnon ylläpitoon. Poliisilaitoksemme on kaksikielinen.

    Sijainti
    Kouvola

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Kouvola
    Vuorikatu 1
    45100 Kouvola
  • Tutustu työnantajaan

    Tehtävän tiedot

    Muut tehtävän tiedot

  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Etätyöstä voidaan sopia erikseen.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Jaksotyöaika
  • Lisätietoja työajoista: Jaksotyö 114.45h / 3 vko
  • Koeaika: Tehtävä alkaa aikaisintaan 1.12.2024. Nimityksessä voidaan soveltaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa.
  • Palkkatiedot: Tehtävän mukainen vaativuustaso on 08.06.02 jonka peruspalkka on 3.333,92 euroa/kuukausi. Lisäksi maksetaan henkilökohtaisia suoritus-, kokemus- ja olosuhdeosia enintään 46 % sekä talousrikostutkinnan lisää 150 €/kuukausi.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

    Rikosylikonstaapeli 08.06.02, Kouvola

    Kouvola
    Vakituinen, Määräaikainen ja projektityö, Etätyö

    Julkaistu 25.09.2024

    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti